Club

Orléans

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Orléans

Programma Orléans

Check hier alle wedstrijden van Orléans die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Orléans in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Orléans

Iedere wedstrijduitslag van Orleans zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Orléans selectie

Socials
@us_orleans
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Orléans

US Orléans komt uit de gelijknamige stad in het departement Loiret. De club speelt al diverse seizoenen in de Ligue 2. De Franse club komt uit de gelijknamige stad in het departement Loiret. In de laatste vijf jaar werd US Orléans één keer 8e op het tweede niveau, maar de club wist nooit in de buurt te komen van promotie naar de Ligue 1.

Oprichting

De voetbalclub US Orléans werd in 1920 opgericht, destijds nog onder de naam ‘Arago Sport Orléanais’. In het seizoen 1976/1977 werd de nieuwe naam ‘US Orléans’ aangenomen door de club. In 1978 boekte de Franse club zijn eerste grote succes door te promoveren naar de Ligue 2. In het seizoen 1984/1985 werd zelfs de 4e plaats veiliggesteld en drie jaar later de 5e plek op de ranglijst.

Faillissement

Na 14 jaar op het tweede niveau te hebben gespeeld kwam de club in grote financiële problemen terecht. In 1992 ging US Orléans failliet met nog vijf wedstrijden te gaan op het tweede niveau. De resterende duels werden allemaal automatisch met 1-0 verloren. Direct na het faillissement begon de club weer opnieuw. In 2010 promoveerde US Orléans naar het derde niveau, de Championnat National. In 2014 werd US Orléans kampioen en keerde het weer terug in de Ligue 2.

Stade de la Source

De voetbalclub US Orléans speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stade de la Source, wat plaats biedt aan slechts 8000 toeschouwers. Gek genoeg werd op 3 mei 1989 wel een toeschouwersrecord verbroken, er waren bij de thuiswedstrijden tegen AS Monaco namelijk 11.680 bezoekers aanwezig.