Club

Niort

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Niort

Programma Niort

Check hier alle wedstrijden van Niort die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Niort in de Ligue 2. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Niort actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Niort

Alle uitslagen van Niort vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Niort selectie

Socials
@chamoisniortaisfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Niort

De voetbalclub Chamois Niortais FC kom tuit de Franse plaats Niort (departement Deux-Sévres). De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Municipal René Gaillard. Het stadion biedt plaats aan ruim 10.800 toeschouwers en kende vroeger de naam ‘Stade de la Venise Verte’. Chamois Niortais FC komt momenteel uit in de Ligue 2, het tweede voetbalniveau van Frankrijk.

Opmars

Chamois Niortais FC begon als een kleine club en kwam voornamelijk uit in de lokale competities. In de jaren tachtig veranderde er het één en ander binnen de club. De opmars van Niort was begonnen en in het seizoen 1987/1988 werd zelfs promotie naar de Ligue 1 veiliggesteld. Al snel degradeerde Chamois Niortais FC weer uit het hoogste niveau, maar al sinds 2012 speelt de club onafgebroken in de Ligue 2.

In de laatste zeven seizoenen eindigde de club voornamelijk in het rechterrijtje. In het seizoen 2013/2014 was er één uitschieter en eindigde Chamois Niortais FC op de 5e plaats in de Ligue 2. In dat geweldige seizoen stegen de bezoekersaantallen ook rap en kwamen er ruim 5000 toeschouwers op de thuisduels van Chamois Niortais FC af.

Oud-speler Péguy Luyindula Makenda

Een van de bekendste oud-spelers van Chamois Niortais FC is Péguy Luyindula Makenda. De Fransman begon zijn profcarrière in 1997 bij de voetbalclub. Makenda speelde slechts één seizoen bij Chamois Niortais FC, waarna hij de overstap maakte naar RC Strasbourg. In zijn carrière speelde de voetballer verder nog bij Olympique Lyon, Olympique Marseille, AJ Auxerre, Levante UD, Paris Saint-Germain en de New York Red Bulls. Makenda speelde vier interlands voor het Franse voetbalelftal en kwam éénmaal tot scoren.