Club

Le Mans FC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Le Mans

Programma Le Mans FC

Check hier alle wedstrijden van Le mans FC die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Le mans FC in de Ligue 2. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Le mans FC actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Le Mans FC

Alle uitslagen van Le mans FC zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Le Mans FC selectie

Alles over Le Mans

De voetbalclub Le Mans FC komt uit de gelijknamige stad in Frankrijk. Het trainingscomplex van de club te vinden in de nabijgelegen plaats Mulsanne. Le Mans FC werd opgericht in 1985 en ontstond uit een fusie tussen Stade Olympique du Maine en Union Sportive du Mans. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in de MMArena. Enkele bekende oud-voetballers van Le Mans FC zijn Grafite en Yao Kouassi Gervinho.

De ploeg in de Ligue 2

Le Mans FC wist in de seizoenen 1991/1992 en 1992/1993 bij de beste vijf te eindigen in de Ligue 2. In 1993 werd dan ook besloten de profstatus aan te nemen. In 2003 wist de club beslag te leggen op de tweede plaats achter de kampioen Toulouse FC. Dankzij die prestatie promoveerde Le Mans FC naar het hoogste Franse voetbalniveau. Een seizoen later degradeerde de club direct weer terug naar de Ligue 2. In 2005 promoveerde Le Mans wederom naar de Ligue 1 en ook dit keer dankzij een tweede plaats in de competitie. In het seizoen 2007/2008 wist Le Mans FC zelfs op de negende plaats te eindigen in de Franse voetbalcompetitie.

MMArena in Le Mans

Le Mans FC werkte tussen 1988 en 2010 zijn thuisduels af in het Stade Léon-Bollée. In 2011 werd de nieuwe MMArena geopend in Le Mans. Het stadion biedt plaats aan meer dan 25.000 toeschouwers. Naast voetbalwedstrijden worden er ook regelmatig rugbyduels en concerten georganiseerd in de MMArena.

Prijzenkast

Le Mans FC won slechts een tweetal prijzen in zijn clubbestaan. In 1990 veroverde de Franse voetbalclub de titel in de Division 3 Groep West. In 2004 werd de trofee gewonnen in de Coupe Gambardella. Daarnaast eindigde Le Mans FC meerdere keren als nummer twee in de Ligue 2, waarmee het promotie naar de Ligue 1 wist te bewerkstellingen.