Club

Las Palmas

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Las Palmas de Gran Canaria

Programma Las Palmas

Check hier alle wedstrijden van Las Palmas welke op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Las Palmas in de La Liga 2. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Las Palmas actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Las Palmas

Elke wedstrijduitslag van Las Palmas zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Las Palmas selectie

Socials
@udlaspalmasoficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over voetbalclub Las Palmas

UD Las Palmas is een Spaanse voetbalclub op het eiland Gran Canaria. UD Las Palmas heeft een aantal mooie seizoenen gekend en is onder meer finalist geweest in de Spaanse beker. Tussen de jaren vijftig en tachtig speelde Las Palmas veelal op het hoogste niveau, waarbij de opvolgende promoties in 1950 en 1951 van de derde naar de eerste divisie het hoogtepunt vormen.

UD Las Palmas kent een traditie van veel Argentijnse spelers en coaches die reeds teruggaat tot de jaren zeventig. De club strijdt tegenwoordig veelal tegen degradatie.

Oprichting en beginjaren

De club werd opgericht in het jaar 1949. Las Palmas kwam toen uit in de Tercera División, de derde divisie. UD Las Palmas promoveerde gelijk naar de Segunda División, waar de club direct successen kende. De club werd derde, waarmee het promotie veiligstelde naar het hoogste niveau in Spanje, de Primera División.

Het is de eerste en enige club die het is gelukt om twee seizoenen achter elkaar, gelijk na de oprichting, te promoveren. UD Las Palmas degradeerde toen wel weer gelijk, maar tot het jaar 1982 speelde de club bijna uitsluitend op het hoogste niveau. Hierna braken de mindere jaren aan. Tot en met 2015 was er bijna geen succes, maar toen de club promoveerde, bleef het actief op het hoogste niveau.

Hoewel de club zelf niet het predicaat Koninklijk heeft, draagt het wel een kroon op het logo. Deze is afkomstig van Real Club Victoria, één van de clubs die tot UD Las Palmas fuseerde bij de oprichting.

Promotie in 2000

UD Las Palmas wist in seizoen 1999/2000 de titel te veroveren in de Segunda División A. Dankzij die prestatie promoveerde de Spaanse club naar de Primera División. Echter degradeerde UD Las Palmas tweemaal achter elkaar en speelde het in 2002 in de Segunda División B. In 2006 promoveerde de club weer en in de zomer van 2015 werd zelfs een promotieplek naar het hoogste niveau veiliggesteld.

UD Las Palmas in de UEFA Cup

UD Las Palmas speelde twee seizoenen in de UEFA Cup. In het seizoen 1972/1973 begon het Europese avontuur met een tweeluik tegen het Italiaanse Torino Calcio. Na een 0-2 overwinning in Italië wist UD Las Palmas in eigen huis met 4-0 te winnen. In de twee ronde schakelde de club het Tsjechische TJ Slovan Bratislava uit (2-2, 1-0). In de achtste finales bleek FC Twente over twee wedstrijden (0-3, 2-1) te sterk.

In het seizoen 1977/1978 won UD Las Palmas in de eerste ronde van Sloboda Tuzla (5-0, 3-4), maar werd de Spaanse club in de tweede ronde uitgeschakeld door Ipswich Town (0-1, 3-3).