Club

Ladies Genk

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Genk

Programma Ladies Genk

Check hier alle wedstrijden van Ladies Genk welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Ladies Genk in de Belgische Super League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Ladies Genk actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Ladies Genk

Elke wedstrijduitslag van Ladies Genk zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Ladies Genk selectie

Over KRC Genk (dames)

Damesvoetbalclub KRC Genk Ladies komt uit de gelijknamige Belgische stad. De club is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en heeft het stamnummer 8238 gekregen. Traditiegetrouw speelt het team in een blauwgekleurd shirt. KRC Genk Ladies ontstond uit een fusie tussen de damesclubs Zonhoven en Lanaken. KRC Genk Ladies speelt momenteel in de Super League, oftewel het hoogste damesvoetbalniveau van België.

Prijzenkast

KRC Genk Ladies won haar clubbestaan slechts één grote prijs. In 2001 werd de damesclub kampioen in de Tweede Klasse, maar in 2003 en 2012 eindigde KRC Genk Ladies op de tweede plaats in dezelfde competitie. In de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 greep de club net naast de titel in de Eerste Klasse en werd het tweede. In 2018 verloor KRC Genk Ladies de finale van het nationale bekertoernooi.

Fusie

In 2015 fuseerde de clubs DV Zonhoven en DV Lanaken. De damesclub ging verder als Ladies Genk en mocht direct deelnemen aan de Super League. De competitie was de vervanger van de BeNe League. In 2016 werd bekend dat Ladies Genk ging samenwerken met de professionele voetbalclub KRC Genk, sindsdien gaat de voetbalclub door het leven als KRC Genk Ladies. Hoewel de club haar oorspronkelijke stamnummer behield, werd het clublogo van KRC Genk overgenomen. In de laatste jaren is de damesclub uitgegroeid tot één van de beste Belgische damesvoetbalteams. Hoewel de landstitel nog geen enkele keer werd gewonnen, KRC Genk Ladies eindigde diverse malen in de top drie van het land.