actueel background image

Kleurplaat voetbal

Hieronder vind je een aantal leuke voetbal kleurplaten die je gratis kunt downloaden en printen. Je hoeft slechts op de afbeelding te klikken om hem te openen. Uiteraard hoef je geen kleurinstellingen aan te passen, want de kleurplaat is nu nog zwart wit. Veel plezier met uitdelen en kleuren!

Waarom een kleurplaat?

Een voetbal kleurplaat is extra leuk voor kinderen die van voetballen houden. Het inkleuren van de tekening is een goede activiteit voor op school of tijdens kinderfeestjes. Met een kleurplaat leren jongens en meisjes om netjes te binnen de lijnen te kleuren. Voor de hele jonge kinderen is het ook een goede oefening om kleuren te laten herkennen en benoemen. Kies een mandela, speler of  kleurplaat met kinderen. Tip: Leuk om na of voor de voetbalwedstrijd als activiteit te doen.

Voetbal kleurplaten algemeen

voetbal kleurplaat voetbal kleurplaat voetbal kleurplaat

Kleurplaten met kinderen

Voetbal kleurplaat meisjes Voetbal Kleurplaat jongens voetbal kleurplaat kinderen

Kleurplaten met dieren

  voetbal kleurplaat hond

Kleurplaten voetballers

Voetbal kleurplaat meisje speler Voetbal kleurplaat jongen speler voetbal kleurplaat jongen

voetbal kleurplaat duel voetbal kleurplaat spelers

Voetbal kleurplaat jongen corner Kleurplaat omhaal

Kleurplaten bekende spelers

Lionel Messi en Christiano Ronaldo zijn twee grote namen in de voetbalwereld. Logisch dat hier kleurplaten van zijn gemaakt en dat jonge fans deze graag willen inkleuren. Het is dan natuurlijk grappig om te zien of de jongens en meisjes voor de goede kleur tenues kiezen. Misschien laat het wel een droom uitkomen door te kleuren alsof Messi bij Ajax speelt of dat Ziyech bij Oranje speelt op het EK 2020. Een grotere uitdaging voor de tieners zou kunnen zijn om een kleurplaat na te tekenen en daarna in te kleuren. Hieronder vind je diverse cartoon kleurplaten van bekende voetballers. Staat jouw favoriete speler er niet tussen? Laat het ons weten via Facebook en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen!

Kleurplaat bekende voetballers

Messi

Kleurplaat Messi

Ronaldo

Kleurplaat Ronaldo

Kane

Kleurplaat Harry Kane

Neymar

Kleurplaat Neymar

Hazard

Kleurplaat Hazard

Salah

mohamed salah tekening

Ziyech

hakim ziyech kleurplaat

Club logo’s inkleuren

Het logo van jouw favoriete club is natuurlijk de mooiste die er is. Een kleurplaat hiervan is leuk voor een kinderfeestje of als het slecht weer is buiten. Daarna kan je hem in je kamer ophangen of inlijsten. Kijk hieronder naar de beschikbare logo kleurplaten:

Ajax

Kleurplaat Ajax logo

PSV

Kleurplaat PSV Logo

Feyenoord

Kleurplaat Feyenoord logo

Voetbal kleurplaat Feyenoord

Hoe stoer is het als jonge fan om een voetbal kleurplaat van Feyenoord te hebben. De achtergrond is al wit, dus vooral rode potloden mogen klaargelegd worden. Het Feyenoord logo is ook vaak een prachtige kleurplaat die op veel kinderkamers te bewonderen is.

Tip: print geen standaard Feyenoord logo kleurplaat uit, maar maak zelf een Feyenoord kleurplaat.

Hoe?

  • Om een mooi rondje te krijgen, kun je het beste een bord gebruiken. Leg het bord op een vel papier en ga met een potlood er omheen. Als je het bord weghaalt, heb je de omlijning van het logo.
  • Met een kleiner bord, kun je de middelste rand creëren. Let wel op dat je het bord niet verschuift, anders is de cirkel niet meer rond.
  • Pak voor de tekst ‘Feyenoord Rotterdam’ letter symbolen erbij en trek deze over. Je kunt natuurlijk ook zelf proberen om de letters te schrijven op de kleurplaat.
  • Zoek een liniaal en leg deze precies in het midden van de binnenste cirkel. Als je nu je potlood er langs haalt, maak je de afscheiding voor het rode en witte vlak.
  • Gebruik de liniaal ook voor de letter F of teken hem uit losse de losse pols.

Hartstikke tof! Nu ben je klaar om je eigen Feyenoord kleurplaat in te kleuren. Voor felle kleuren raden we je het gebruik van viltstiften aan.

Tips om kleuren te leren aan je kind

  • Overal waar je bent zijn kleuren, kijk maar om je heen. Je kunt dus in huis en daarbuiten vragen: ‘Wat is de kleur van…’ Auto’s zijn een veelvoorkomend onderwerp, maar als je voetbal op tv kijkt, dan kun je naar de kleuren van shirts en broekjes vragen.
  • Ga samen boeken lezen en bekijken. Vooral kinderboeken zijn veel voorzien van mooie kleurrijke plaatjes.
  • Een voetbal kleurplaat inkleuren! Leuk om te doen en leerzaam.

Kleuren herkennen en benoemen

Wanneer je een drie maanden oude baby hebt, dan kan hij al heel veel kleuren zien. Bijna evenveel als een volwassene. Pas tussen de twee en drie jaar kan een kind kleuren gaan benoemen. Hiervoor moeten ze vooral fel en helder zijn. In de tienerjaren zullen er ook zachte kleuren onderscheiden kunnen worden.