Club

Juventus Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Torino

Programma Juventus Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van Juventus Vrouwen welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Juventus Vrouwen. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities waarin Juventus Vrouwen actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Juventus Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Juventus Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Juventus Vrouwen selectie

Socials
@juventuswomen.fc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over het vrouwenelftal van Juventus

De Italiaanse damesvoetbalclub Juventus FC speelt pas sinds het seizoen 2017/2018 in de Serie A. De club richtte zich voor die tijd enkel en alleen op damesjeugdteams. De club uit Turijn ontving in 2017 een licentie voor de Serie A, het ging verder op de licentie van de voetbalclub Cuneo Calcio Femminile. De mannenploeg van Juventus FC staat bekend als de beste van Italië en heeft ook in Europa zijn stempel weten te drukken.

Oprichting van Juventus FC (vrouwen)

Het damesteam van Juventus FC bestaat pas sinds 2017, maar de club heeft daarvoor zeker niet stilgezeten. De Italiaanse topclub beschikte over diverse vrouwen jeugdelftallen. Nadat de club de licentie mocht overnemen van A.S.D. Cuneo Calcio Femminile, maakte het team al zijn snel debuut in de Serie A. Het eerste seizoen bleek direct een groot succes.

Op 20 mei 2018 won de vrouwenploeg van Juventus FC de titel in de Serie A. Aan het einde van dat seizoen stonden Brescia en Juventus FC op gelijke hoogte. Beide clubs hadden 60 punten weten te behalen. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en Juventus FC won met 5-4. Op 20 april 2019 won Juventus FC ook haar tweede landstitel. Daarnaast werd op 28 april 2019 ook de Coppa Italia voor vrouwen gewonnen door de club uit Turijn.

Prijzenkast van Juventus FC

De dames van Juventus FC wisten in de seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 de Serie A te winnen. In 2019 werd ook de Coppa Italia gewonnen door de club. Aan het begin van het seizoen 2019/2020 bleek Juventus FC ook de sterkste in de wedstrijd om de Supercoppa Italiana.