Club

Juve Stabia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Castellammare di Stabia

Programma Juve Stabia

Check hier alle wedstrijden van Juve Stabia die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Juve Stabi. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Juve Stabia actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Juve Stabia

Alle uitslagen van Juve Stabia vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Juve Stabia selectie

Alles over Juve Stabia

De voetbalclub Juve Stabia komt uit de Italiaanse plaats Castellammare di Stabia. De volledige naam van de professionele club is ‘Societá Sportiva Juve Stabia’. De voetbalclub bestaat sinds 1907 en werd door de jaren heen diverse keren heropgericht. In 2003 gebeurde dat voor de laatste keer en werd de huidige naam aangenomen.

Beginjaren

Juve Stabia werd opgericht op 19 maart 1907, maar destijds nog onder de naam ‘Stabia Sporting Club’. In eerste instantie lag de focus niet op voetbal, maar op andere sporten als hardlopen, roeien, zwemmen en schermen. Vier jaar later werd voetbal geïntroduceerd bij de sportvereniging. In 1914 wist de club te stunten door doelpuntloos gelijk te spelen tegen de topclub S.S.C. Napoli.

Het duurde tot 1916 voordat Juve Stabia zich ging mengen in het competitievoetbal. De ploeg begon in de Serie C en liep daarin zeer nipt promotie naar de Serie B mis. Na de Eerste Wereldoorlog werd de voetbalclub heropgericht. De clubs Stabia Sporting Club en Castellammare di Stabia fuseerde in 1920 met elkaar.

Prijzenkast van Juve Stabia

In het seizoen 1950/1951 won de Italiaanse voetbalclub Juve Stabia zijn eerste prijs, namelijk de titel in de Serie C. In 1993 won de club ook de titel in de Serie C2 en in 2004 de hoofdprijs in de Coppa Italia Serie D. In 1972, 1979, 1991 en 2004 promoveerde Juve Stabia van de Serie D naar de Serie C.