Club

Jong Volendam

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Volendam

Programma Jong Volendam

Check hier alle wedstrijden van Jong Volendam die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Jong Volendam in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Jong Volendam

Alle uitslagen van Jong Volendam vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Jong Volendam selectie

FC Volendam door de jaren heen

Jong FC Volendam komt uit in de Tweede Divisie. Het beloftenelftal van de Noord-Hollandse profclub bestaat voornamelijk uit talenten die nog geen aanspraak maken op een plekje in het eerste elftal. In het seizoen 2018/2019 wist Jong FC Volendam voor een stunt te zorgen door kampioen te worden in de Derde Divisie en op die manier te promoveren naar de Tweede Divisie. Succestrainer Johan Steur werd in 2019 opgevolgd door Johan Plat.

Geschiedenis

De professionele voetbalclub FC Volendam werd opgericht in de zomer van 1977. De club ontstond uit een afsplitsing van RKSV Volendam dat al 57 jaar eerder werd opgericht. Traditiegetrouw speelt FC Volendam in een oranje shirt met een zwart gekleurde broek. De bijnaam van FC Volendam is dan ook ‘Het andere Oranje’. Alle thuisduels van het eerste elftal en Jong FC Volendam worden gespeeld in het Kras Stadion.

Het eerste elftal van FC Volendam wist tot tweemaal toe de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken. In de eerste finale (1958) ging de ploeg met 4-3 onderuit tegen Sparta. In 1995 verloor de club met 2-1 van Feyenoord. In 1993 wist FC Volendam nog op de 6e plaats te eindigen in de Eredivisie. Momenteel speelt het eerste elftal in de Keuken Kampioen Divisie.

Kras Stadion van Jong FC Volendam

Jong FC Volendam werkt al zijn thuisduels af in het Kras Stadion in Volendam. Het stadion kende in het verleden ook andere namen, zoals het Veronicastadion. De ploeg speelt al sinds 2006 op kunstgras. Het Kras Stadion werd gebouwd in 1975 en beschikt over een capaciteit van 6984 bezoekers. Daarnaast biedt het stadion ook plaats aan ruim 400 bezoekers van de uitspelende ploeg.