Club

Huesca

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Huesca

Op deze pagina ontdek je de uitslagen en het speelprogramma van de Spaanse club S.D. Huesca.  Verdiep jezelf ook in de clubstatistieken en de spelersstatistieken van de club.

Programma Huesca

Check hier alle wedstrijden van Huesca die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Huesca. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Huesca actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Huesca

Elke wedstrijduitslag van Huesca vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Huesca selectie

Socials
@sdhuesca
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SD Huesca

SD Huesca is een Spaanse club, afkomstig uit de deelstaat Aragón en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio El Alcoraz. In 2018 kwam de club voor de eerste keer in de clubhistorie uit op het hoogste niveau van Spanje.

De moderne geschiedenis van Sociedad Deportiva Huesca, oftewel SD Huesca, kent als startschot 29 maart 1960. Het zou tot 2018 duren voordat de club uit de noordoostelijke regio Aragón op het allerhoogste Spaanse niveau zou spelen: de Primera Division, oftewel La Liga. Waar gaat die opmars heen?

Geschiedenis

SD Huesca werd in 1910 opgericht door enkele supporters van FC Barcelona. Dat is ook de reden dat de ploeg in dezelfde clubkleuren speelt als de Catalaanse topclub. Vanaf 1950 tot 1953 kwam de club uit in de Segunda División, maar het degradeerde uiteindelijk naar de Segunda División B. In deze competitie zou SD Huesca voor veertien seizoenen op rij spelen. In de voetbalseizoenen die daarop volgde kwam de club uit op lagere niveaus.

Van Huesca CF naar SD Huesca

Er is altijd een voorgeschiedenis en voor SD Huesca begint dat in 1910, toen Huesca CF werd opgericht. Een roemruchte periode leverde dat niet op en zestien jaar later ging die vereniging alweer ter ziele. Ondertussen had de club zich wel aangemeld, in 1922, bij de Spaanse voetbalbond Real Federación Española de Fútbol. Na het verscheiden van Huesca CF nam een andere ploeg uit de stad dat plekje bij de bond in: CD Huesca, vanaf 1940 genaamd Unión Deportiva. Dat team speelde in dezelfde kleuren als FC Barcelona, het befaamde blaugrana (blauw en diep rood).

Ook Union Deportiva redde het niet, waarna de oprichters van SD Huesca het probeerden. De shirtjes van Deportiva beviel hen wel, zodat SD voortaan ook in blaugrana zou spelen. In de jaren 60 was SD Huesca viermaal dichtbij promotie van de derde hoogste divisie naar de tweede, de Segunda Division. In 1963, 1965, 1967 en 1968 bleef het echter steken in de play-offs.

De successen van Oscenses

In 1972 was er dan toch een succesje: de eindzege in het Campeonato de España de Aficionados, het Spaanse amateurkampioenschap. Op die piek volgde een fikse domper, want vervolgens daalden de Oscenses (de naam voor inwoners van Huesca) af naar de Preferente de Aragón, de regionale competitie van Aragon.

In 1977 werd SD Huesca ingedeeld in de Segunda División B, die door de Spaanse bond was heropgericht. Liefst dertig jaar lang kwam Huesca uit op het derde en zelfs vierde niveau van Spanje (de Tercera División). Tot in 2008 vanuit Segunda División B promotie werd afgedwongen naar de reguliere Segunda División. Tussen 2013 en 2015 ontbrak Huesca vervolgens op het tweede niveau, maar in het derde seizoen van de terugkeer, in 2017-2018 werd de Segunda División gewonnen. Met als beloning het debuut in het Spaanse walhalla, La Liga. Het debuutseizoen eindigde helaas wel op plek negentien, oftewel met degradatie.

In het bekertoernooi Copa del Rey heeft Huesca nooit potten kunnen breken.

De bekendste spelers van SD Huesca

Het mag duidelijk zijn dat SD Huesca een redelijk bescheiden vereniging is, dus verwacht in de annalen van de clubgeschiedenis geen optocht van klinkende namen. Bij de fans is Juanjo Camacho echter een held in de allergrootste categorie. Hij speelde 379 maal voor de Oscenses en maakte 76 goals. De grootste uitgaande transfer tot nu toe is die van Samu Sáiz, die in 2017 voor 3,5 miljoen Euro werd verpatst aan Leeds United.

Estadio El Alcoraz

SD Huesca speelt zijn thuisduels in het kleine Estadio El Alcoraz. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer achtduizend bezoekers. Dat maakt het stadion het kleinste stadion van de Spaanse competitie.

Het heden

Toen Huesca in 2018 promoveerde had het van de 22 clubs in de Segunda Division het laagste budget. Kan Huesca voortaan zo efficiënt met zijn beperkte begroting om blijven gaan, wie weet ligt een terugkeer in La Liga dan weer in het verschiet. Want met het kleine stadion (El Alcoraz herbergt 7.800 man) en de niet heel aansprekende geschiedenis van de club zal het lastig worden om een groeistuip door te maken. De club pendelt heen en weer tussen de twee top competities in Spanje.