Club

Hannover 96

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Hannover

Programma Hannover 96

Bekijk hier de duels van Hannover 96 die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Hannover 96 in de 2e Bundesliga.

Uitslag Hannover 96

Elke wedstrijduitslag van Hannover 96 vind je hieronder.

Hannover 96 selectie

Socials
@hannover96
Posts
Volgers
Volgend

Meer over Hannover 96

Een bekende club in de Duitse voetbalgeschiedenis is Hannover 96. Als één van de oudste clubs uit Duitsland, heeft Hannover een rijke historie. De club is, zoals ook al uit de naam van de club blijkt, opgericht in 1896 in de stad Hannover. In het seizoen 2019/20 komt Hannover 96 uit op het tweede niveau van Duitsland, 2. Bundesliga.

De clubkleur van Hannover 96 is rood, wat ze in Duitsland dan ook de bijnaam Die Roten heeft opgeleverd. De thuishaven van de club is de HDI-Arena, dat in de volksmond nog altijd het Niedersachsenstadion wordt genoemd. Speciaal voor het wereldkampioenschap van 2006 werd het stadion gerenoveerd, waarna het officieel de HDI-Arena is gaan heten.

De club geldt veelal als middenmoter, maar vecht in de laatste jaren vaak tegen degradatie als ze uitkomen in de Bundesliga. De aartsrivaal van Hannover 96 is Eintracht Braunschweig.

Historie

Hannover 96 werd in 1896 in eerste instantie als rugbyvereniging opgericht. Pas drie jaar na de oprichting werd voetbal de primaire sport op de club.

Zoals veel andere grote clubs in die tijd, ging ook Hannover 96 vanaf 1933 in de door de nazi’s opgerichte Gauliga spelen. Deze Gauliga was opgedeeld in meerdere regionale divisies. De winnaars van alle verschillende regionale competities streden samen om de landstitel van dat seizoen.

Na de overgave van de Duitse nazi’s, hield Hannover 96 tijdelijk op te bestaan. De heroprichting vond plaats in 1946. Na de oprichting van de Bundesliga in 1963 moest het zowel sportief als financieel haar meerdere erkennen in Eintracht Braunschweig. Hier ligt de oorsprong van de rivaliteit tussen de twee clubs.

Hannover speelde in de jaren zeventig, tachtig en negentig veelal op het tweede niveau, maar had zo nu en dan nationaal succes. Enkele voorbeelden van deze hoogtepunten zijn: het winnen van het kampioenschap in 1934 en het winnen van de DFB Pokal (de Duitse beker). Na een degradatie in 2015, speelde Hannover 96 van 2017 t/m 2019 weer in de Bundesliga. Helaas volgde er daarna toch weer een degradatie.

Fans en clubiconen

Hannover 96 heeft een loyale en grote fanschare. Voor de fans is het duel met Eintracht Braunschweig de meest belangrijke wedstrijd van het jaar. Braunschweig ligt op een steenworp afstand van Hannover. De twee teams stonden door de jaren heen vaak op hetzelfde sportieve niveau. Hierdoor werd de rivaliteit versterkt tussen de ploegen.

Diverse spelers worden gezien als clubicoon. Eén van hen is Steve Cherundolo. De Amerikaan vertrok op 20-jarige leeftijd naar Hannover, om daar vervolgens zijn hele carrière te blijven. Tijdens deze carrière kwam de rechtsback meer dan vierhonderd keer uit voor Hannover.

De meest bekende speler van Hannover 96 is echter Robert Enke. Tussen 2004 en 2009 verdedigde de doelman in 164 competitieduels het doel van Hannover. In 2009 pleegde hij onverwacht zelfmoord. De club was in diepe rouw gedompeld. Tijdens de uitvaartceremonie in het stadion waren er 40.000 fans van de club aanwezig.