Club

Greuther Fürth

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Fürth

Programma Greuther Fürth

Check hier alle wedstrijden van Greuther Fürth die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Greuther Fürth. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Greuther Fürth

Alle uitslagen van Greuther Fürth vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Greuther Fürth selectie

Socials
@kleeblatt_fuerth_official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Greuther Fürth

Voetbalclub SpVgg Greuther Fürth komt uit de stad Fürth in het deelgebied Beieren. Tussen 1906 en 1963 speelde de club bijna onafgebroken op het hoogste niveau, alleen in 1948/1949 kwam de ploeg uit op het tweede niveau van het land. Van 1963 tot 1983 kwam SpVgg Greuther Fürth uit op het tweede niveau, maar daarna zakte het snel weg. In 2012 wist de Duitse voetbalvereniging voor een stunt te zorgen door te promoveren naar de Bundesliga. Echter werd SpVgg Greuther Fürth te licht gevonden en degradeerde het razendsnel weer uit het hoogste voetbalniveau van het land.

Prijzenkast

SpVgg Greuther Fürth won in 1914, 1926 en 1929 de Duitse landstitel. In 1914, 1923 en 1931 werd ook het kampioenschap van West-Duitsland gewonnen. Daarnaast werd de club meerdere malen kampioen van Noord-Beieren en Beieren. In 1950 werd de Oberliga Süd gewonnen en in 2000 ook de DFB Hallen Pokal. In 2012 won Greuther Fürth het kampioenschap in de 2. Bundesliga.

2. Bundesliga

In 1974 werd de 2. Bundesliga ingevoerd in Duitsland. De club SpVgg Greuther Fürth speelde vanaf het begin in die competitie en eindigde lange tijd elk seizoen in de middenmoot. In 1983 kwam er een einde van het avontuur op het tweede niveau. De club zakte steeds verder weg en kwam in de vierde klasse terecht. In 1990 schreef de ploeg wel historie door als vierdeklasser het sterke Borussia Dortmund uit het bekertoernooi te knikken.

Fusie

In het seizoen 1996/1997 kreeg de club de naam zoals wij die nu kennen. Greuther Fürth fuseerde namelijk m et TSV Vestenbergsgreuth en wist daarna al snel te promoveren naar de 2. Bundesliga. SpVgg Greuther Fürth eindigde vele malen in de top 5, maar kwam nooit in aanmerking voor promotie. In 2012 was het wel eindelijk zover en promoveerde de club naar de Bundesliga. Het sprookje op het hoogste niveau duurde maar één seizoen.