Club

Grenoble

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Grenoble

Programma Grenoble

Check hier alle wedstrijden van Grenoble die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Grenoble in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Grenoble

Elke wedstrijduitslag van Grenoble vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Grenoble selectie

Alles over Grenoble Foot 38

Voetbalclub Grenoble Foot 38 komt uit de Franse plaats Grenoble. De club werd in 1892 opgericht en is één van de oudste clubs van het land. Grenoble Foot speelt 38 speelt zijn wedstrijden in het Stade des Alpes. Het stadion werd in 2008 geopend en biedt plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers. In seizoen 2017/2018 promoveerde Grenoble Foot 38 naar de Ligue 2. De ploeg speelt traditiegetrouw in een blauw en wit tenue.

Oprichting

Grenoble Foot 38 werd opgericht in 1892, destijds nog onder de naam ‘FC Grenoble’. Opvallend genoeg was de club niet heel succesvol en speelde het slechts enkele seizoenen in de Ligue 1. Het meest recente seizoen van Grenoble Foot 38 op het hoogste niveau was in 2009/2008. Een seizoen eerder stond de club na twee speelrondes direct op het eerste plaats in de Ligue 1, maar uiteindelijk werd de ploeg dertiende. In seizoen 2009/2010 verloor de club maar liefst 11 wedstrijden op rij. De ploeg degradeerde terug naar de Ligue 2.

Prijzenkast

De voetbalclub Grenoble Foot 38 won in 1960 en 1962 de titel in de Ligue 2. In 2001 was de club ook het sterkste in de Championnat National. Daarnaast was de Franse club ook driemaal kwartfinalist in de Coupe de France en één keer finalist in de Alpen Cup.

Stade des Alpes

De thuishaven van Grenoble Foot 38 is het Stade des Alpes. Het stadion biedt plaats aan 20.068 toeschouwers en is de opvolger van het Stade Lesdiguieres. In 2008 werd er één keer een interland in het voetbalstadion gespeeld, destijds won Frankrijk met 2-0 van Ecuador. Naast Grenoble Foot 38 speelt ook de rugbyclub FC Grenoble zijn wedstrijden in het Stade des Alpes.