Club

Granada CF

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Granada

De voetbalclub Granada CF komt uit de gelijknamige Spaanse stad. Het eerste elftal van de club speelt in de Primera División (La Liga) en de Copa del Rey. In 2019 promoveerde Granada CF naar het hoogste niveau. Volg de verrichtingen van de voetbalclub op deze pagina. Bekijk de handige statistieken, de voetbaluitslagen en het programma.

Programma Granada CF

Check hier alle wedstrijden van Granada CF die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Granada CF in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Granada CF

Alle uitslagen van Granada CF zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Granada CF selectie

Socials
@granadacf
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Granada CF

Granada CF is een Spaanse voetbalclub die uitkomt in de Primera División. De club speelt sinds 2011 op het hoogste niveau en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Nuevo Los Cármenes. Dit stadion kan 22.000 toeschouwers huisvesten. De club bracht de meeste jaren sinds het bestaan door in de Segunda División A (30). In het seizoen 2010/11 promoveerde Granada CF na 35 jaar afwezigheid weer terug in de Primera División. De club won twee promotieduels van Elche CF waardoor promotie een feit werd.

De voetbalclub Granada CF komt uit de gelijknamige plaats in het zuiden van Spanje. Tussen 2011 en 2017 was de club actief in de hoogste Spaanse divisie, waarna het afzakte naar de Segunda División A. In het seizoen 2019/2020 keer de ploeg weer terug in de La Liga, waar het prachtige duels wacht met topclubs als FC Barcelona en Real Madrid. Granada CF heeft een samenwerkingsverband met de Italiaanse voetbalclub Udinese.

Oprichting

In april 1931 werd Granada CF opgericht en tien jaar later maakte de club zijn debuut in de Primera División. Granada speelde zeventien seizoenen op het hoogste niveau, waarin het geen enkele keer een prijs wist te winnen. In 1972 en 1974 eindigde de Spaanse profclub op de zesde plaats, wat nog altijd het beste resultaat is uit de clubgeschiedenis. Dertig seizoenen lang speelde Granada CF zijn wedstrijden in de Segunda División B.

Promoties

In 2010 wist Granada CF het kampioenschap te pakken in de Segunda División B (Grupo IV). Het mocht dankzij die prestatie deelnemen aan de play-offs, waarin het uiteindelijk promotie naar de Segunda A wist veilig te stellen. Het begin van iets moois, want een jaar later promoveerde Granada CF na 35 jaar weer terug op het hoogste Spaanse voetbalniveau. In de play-offs wist het op basis van uitdoelpunten (0-0, 1-1) af te rekenen met Elche CF en was promotie een feit. Maar in 2017 eindigde Granada CF op de twintigste plek in de La Liga en viel het weer terug naar de Segunda División A.

Promotie in 2019

Granada CF wist in het seizoen 2018/2019 de tweede plaats veilig te stellen in de Segunda División A, waardoor het promoveerde naar de La Liga. De club behaalde 79 punten uit 42 duels, het moest alleen Osasuna voorlaten op de ranglijst. In de voorlaatste speelronde bleek een 1-1 gelijkspel tegen Real Mallorca voldoende voor promotie.

Erelijst

De erelijst van Granada CF is groot, maar dit zijn geen prijzen op een hoog niveau. De club werd in 1934, 2004, 2006 kampioen in de Tercera División (de derde divisie in Spanje). In de Segunda División B werd Granada CF in 1983, 2000 en 2010 kampioen. Ook behaalde de club drie titels in een divisie hoger, de Segunda División A.

De beste prestaties behaalde Granada CF in 1959. Toen stond de club in de finale van de beker tegenover FC Barcelona. De grootmacht bleek een maat te groot en won met 4-1 waardoor het avontuur voor Granada CF eindigde met een plek achter FC Barcelona.

Bekende oud-spelers van Granada CF

Er speelde in het verleden enkele bekende namen voor Granada CF. Een van de opvallendste namen is die van aanvaller Luis Muriel. De Colombiaan kwam in het seizoen 2010/2011 slechts zeven duels in actie voor de Zuid-Spaanse club, momenteel is de doelpuntenmaker actief voor Atalanta Bergamo. En ook de Portugees Carlos Martins speelde in het seizoen 2011/2012 voor Granada CF, hij kwam driemaal tot scoren in 29 wedstrijden.