Club

Elche

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Elche

Programma Elche

Bekijk hier de duels van Elche welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Elche. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Elche actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Elche

Iedere wedstrijduitslag van Elche vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Elche selectie

Socials
@elchecfoficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Elche Club de Fútbol

De Spaanse voetbalclub Elche Club de Fútbol komt uit de plaats Elx en werd opgericht in 1923. Alle thuiswedstrijden van Elche CF worden gespeeld in het Estadio Manuel Martinez Valero. In 1964 eindigde de club op de 5e plaats in de Primera División, dit is nog altijd het grootste succes in de clubgeschiedenis. In totaal mocht Elche CF 21 keer aantreden in een seizoen op het hoogste niveau van Spanje. In 1969 werd de finale bereikt van de Copa del Rey, echter ging die wedstrijd verloren.

Degradatie door financiële wanorde

Elche Club de Fútbol wist in het seizoen 2014/2015 op een knappe 13e plaats te eindigen in de La Liga. Echter bleek dat de Spaanse club afspraken niet was nagekomen met de belastingdienst en dat was ook niet de eerste keer. Als straf degradeerde de club naar de Segunda División A en moest het een boete van 180.000 euro betalen. Het ging daarna van kwaad tot erger en Elche CF degradeerde in 2018 naar de Segunda División B. De voetbalclub keerde al snel weer terug op het tweede niveau van het land.

Estadio Manuel Martinez Valero

De thuiswedstrijden van Elche CF worden afgewerkt in het grote Estadio Manuel Martinez Valero. Het voetbalstadion is gevestigd in de plaats Elx en biedt plaats aan ruim 39.000 toeschouwers. Het stadion opende in september 1976 zijn deuren en was de vervanger van het Camp de Altabix. Het stadion was ook één van de speellocaties op het WK 1982.