Club

Girona

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Girona

De voetbalclub Girona FC komt uit de Spaanse stad Gerona. De club werkt al zijn thuiswedstrijden af in het Estadi Montilivi. Check hier de verrichtingen van Girona FC in de Primera División en de Copa del Rey. Ontdek de clubstatistieken en ontdek de spelersselectie.

Programma Girona

Check hier alle wedstrijden van Girona die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Girona in de La Liga 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Girona

Elke wedstrijduitslag van Girona vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Girona selectie

Socials
@gironafc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Girona FC

Girona FC is is een Catalaanse club die dit seizoen weer uitkomt op het tweede niveau van Spanje. Girona FC komt uit de stad Gerona, een stad in de buurt van Barcelona. Girona speelde in seizoen 17/18 en 18/19 op het hoogste niveau van het Spaanse voetbal en komt dit seizoen uit in de Segunda Division.

Beginjaren en opmars Girona FC

Girona FC speelt sinds oudsher in het rood-wit. Deze kleuren corresponderen met de Catalaanse kleuren en die van de stad Gerona zelf. Door de jaren heen kwam Girona FC met name uit op het derde en vierde niveau van de Spaanse voetbalpiramide. In de eerste twintig jaar van haar bestaan speelde de club vooral op het tweede niveau.

In 2010 nam een lokale groep investeerders de club over, waarna een voorzichtige opmars werd ingezet. Waar de club in de jaren hiervoor vooral in de onderste regionen van de tweede divisie speelde, begon Girona FC zich na de bewindswisseling te ontpoppen tot subtopper. Eén van de nieuwe eigenaren van de club is Pere Guardiola, broer van voetbalcoach Pep Guardiola. Tussen 2014 en 2017 gold Girona FC als topploeg in de tweede divisie. Opvallend genoeg, geldt Girona sinds de promotie naar La Liga direct als middenmoter. In 2017 volgde een nieuwe geldinjectie, toen City Football Group 44,3% van de club in handen kreeg. City Football Group is ook eigenaar van de Engelse voetbalclub Manchester City.

Stadion en fans Girona FC

Girona speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1970 in het Estadi Montilivi. Toen het stadion werd geopend konden er ruim 25.000 mensen kijken naar de wedstrijden van Girona FC. Tegenwoordig is dat aantal een stuk minder. Dit komt mede door de veiligheidsmaatregelen die de Spaanse voetbalbond Girona FC heeft opgelegd. Het stadion biedt momenteel plaats aan 13.500 toeschouwers.

Omdat Girona FC grotendeels eigendom is van lokale investeerders, kent de club een grote populariteit in de regio. Anders dan bijvoorbeeld regiogenoot FC Barcelona, is Girona FC een volksclub die ook door voetbalfans buiten de stad omarmt wordt. De Catalaanse derby’s tegen Barcelona en Espanyol zijn de belangrijkste wedstrijden voor de ploeg.