Club

Famalicão

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Vila Nova de Famalicão

FC Famalicão promoveerde in 2015 naar de Primeira Liga en speelt al enkele seizoenen op het hoogste niveau. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Estádio Municipal. Bekijk op deze pagina de uitslagen en het programma van ‘Famalicenses’.

Programma Famalicão

Check hier alle wedstrijden van Famalicão die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Famalicão in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Famalicão

Elke wedstrijduitslag van Famalicão vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Famalicão selectie

Socials
@futebolclubefamalicao
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Famalicão

Het Portugese Futebol Clube de Famalicão speelt in het seizoen 2020/2021 zijn wedstrijden in de Primeira Liga. De club wist een seizoen eerder de tweede plaats te bemachtigen in de LigaPro, waardoor het direct promoveerde naar het hoogste niveau. De club werd opgericht in de zomer van 1931 en komt uit Vila Nova de Famalicão.

Oprichting

De voetbalclub Famalicão werd door zes vrienden opgericht op 21 augustus 1931. Het eerste team van de club werd gepresenteerd bij de opening van het stadion Campo da Berberia, waarna er ook een oefenduel werd gespeeld tegen de Portugese topclub FC Porto in 1932. Het eerste tenue van Famalicão kende groene en witte kleuren, maar dit werd later aangepast naar een blauw/wit tenue. In het seizoen 1932/1933 wist Famalicão ook gelijk de titel te pakken in de Regional Promotion Championship, waardoor de club echt van de grond wist te komen.

Sinds 1952 worden alle thuiswedstrijden van Famalicão gespeeld in het Estádio Municipal 22 de Junho. Dit knusse stadion biedt plaats aan slechts 5307 bezoekers. Het stadion is overigens bij iedere thuiswedstrijd volledig uitverkocht, wat redelijk uniek is voor Portugese clubs die doorgaans op het tweede niveau acteren. Famalicão was rond 1990 het meest succesvol, aangezien het in die periode vier seizoenen op rij op het hoogste niveau wist te spelen. De voetbalclub is eigendom van het bedrijf Quantum Pacific Group, dat overigens ook voor 32% eigenaar is van de grote Spaanse club Atlético Madrid.

Primeira Liga

Famalicão speelde in zijn bestaan zeven seizoenen op het hoogste Portugese voetbalniveau. In de seizoenen 1946/1947, 1978/1979, 1990/1991, 1992/1993, 1994/1995 en 2019/2020 kwam de club uit in de Primeira Liga. Tussen 1990 en 1994 wist de ploeg zich keer op keer te handhaven, maar in 1995 degradeerde het naar de LigaPro. De klap kwam hard aan, want kort daarna degradeerde Famalicão verder naar regionale divisies. Dankzij enkele promoties wist de ploeg zich weer terug te knokken naar de professionele competities.

Quantum Pacific Group

Voorafgaand aan het seizoen 2018/2019 werd de club overgenomen door de Quantum Pacific Group. Het bedrijf kreeg 51% van de aandelen in handen. Het bedrijf is ook voor een groot deel eigenaar van Atlético Madrid. Het doel van de Quantum Pacific Group is om de club naar de top te brengen van het Portugese voetbal.

Estádio Municipal de Famalicão

Het Estádio Municipal de Famalicão is de thuishaven van de voetbalclub Famalicão. Vanzelfsprekend is het stadion te vinden in de stad Vila Nova de Famalicão. Er kunnen ruim 5000 toeschouwers aanwezig zijn bij de thuisduels van de club. In 2020 wordt er verbouwd, dat gaat er voor zorgen dat er 2000 extra bezoekers in het stadion kunnen plaatsnemen.

Promotie in 2019

In het seizoen 2018/2019 wist Famalicão te promoveren naar de Primeira Liga. De ploeg werd uiteindelijk tweede in de LigaPro met 69 punten uit 34 wedstrijden. De eerste plaats ging naar Pacos de Ferreira, dat vijf punten meer wist te verzamelen. Estoril eindigde op de derde plaats met een achterstand van vijftien punten op Famalicão.