Club

Erzgebirge Aue

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Aue

Programma Erzgebirge Aue

Check hier alle wedstrijden van Erzgebirge Aue die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Erzgebirge Aue in de 2e Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Erzgebirge Aue

Elke wedstrijduitslag van Erzgebirge Aue zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Erzgebirge Aue selectie

Alles over Erzgebirge Aue

De Duitse voetbalclub FC Erzgebirge Aue komt uit de gelijknamige Duitse plaats en werkt zijn thuiswedstrijden af in het Sparkassen-Erzgebirgsstadion. Het voetbalstation werd in 1928 geopend en onderging in 1950 een metamorfose. Bij de thuiswedstrijden is er plaats voor meer dan 15.000 toeschouwers, waarvan het overgrote deel overdekt is. Het is een modern stadion dat beschikt over onder andere veldverwarming.

Oprichting

In maart 1946 werd de voetbalclub opgericht, destijds nog onder de naam ‘Sportgemeinschaft Aue’. In de loop er jaren is de naam van de club meerdere keren gewijzigd, onder andere in Zentra Wismut Aue. In de eerste jaren van de club wist de ploeg prima prestaties op de mat te leggen. In de DDR-Oberliga werd echter nooit een titel gewonnen. FC Erzgebirge Aue heeft wel een record op zijn naam staan, want geen enkele andere voetbalclub speelde meer duels in de DDR-Oberliga.

UEFA Cup

FC Erzgebirge Aue kwalificeerde zich in 1985 voor de UEFA Cup. De Duitse voetbalclub mocht voor de eerste keer in zijn bestaan deelnemen aan een Europees voetbaltoernooi. Lang duurde het sprookje niet, want Aue werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk. Nadat de Duitse Muur viel werd de naam van de club aangepast, ditmaal in FC Wismut Aue. In 1993 veranderde de naam in FC Erzgebirge Aue.

Amateur Oberliga Nordost/Süd

Toen het gehele voetbalsysteem werd aangepast in Duitsland moest Aue deelnemen aan de Amateur Oberliga Nordost/Süd. Tegen alle verwachtingen in wist FC Erzgebirge Aue in 2003 de titel te grijpen en ook te promoveren naar het tweede professionele niveau van Duitsland. In 2008 degradeerde de ploeg echter weer naar het derde niveau. In 2010 werd in de 3. Liga de tweede plek veiliggesteld en promoveerde FC Erzgebirge Aue weer terug naar de 2. Bundesliga.

Record voor FC Erzgebirge Aue

In het seizoen 2010/2011 begon FC Erzgebirge Aue voortvarend aan het voetbalseizoen. De Duitse club wist lange tijd de eerste plaats te behouden. Opvallend genoeg bleef de club maar liefst 22 thuisduels op rij ongeslagen. Dit is nog altijd een record binnen het Duitse voetbal, zelfs clubs als Borussia Dortmund en Bayern München wisten dit niet te bewerkstelligen.

FC Erzgebirge Aue bleef enkele seizoenen actief op het tweede voetbalniveau van het land. In 2015 kon degradatie niet worden voorkomen, maar in 2016 keerde de ploeg weer terug in de 2. Bundesliga. FC Erzgebirge Aue speelt nog altijd zijn wedstrijden in deze competitie.