Nationaal elftal

Egypte

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Egypte zie je hieronder. Welk land is de volgende tegenstander op het programma?Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Op welke plaats staat Egypte in een toernooi? Je ziet het in dit overzicht. Kijk naar de actuele standen in toernooien of neem een kijkje bij eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Egypte staat in deze tabel. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Alles over het Egyptische elftal

Het nationale voetbalelftal van Egypte kent als bijnaam ‘De Farao’s’. Het team probeert zich om de vier jaar te plaatsen voor het WK, en hoopt zich ook voor het aankomende WK in Qatar te plaatsen. Daarnaast komt Egypte ook uit in de Afrika Cup. De Egyptische voetbalbond bestaat al sinds 1921 en sloot zich in 1923 aan bij de FIFA. In september 2010 was het Afrikaanse land terug te vinden op de 9e plek op de FIFA-wereldranglijst.

Egypte op het WK-voetbal

Het Egyptische voetbalelftal plaatste zich in 1934 voor de eerste keer voor het WK-voetbal. Het land werd in de eerste ronde direct uitgeschakeld, waardoor het avontuur beperkt bleef tot één wedstrijd. In 1990 mocht de ploeg deelnemen aan het WK in Italië. In de groepsfase verloor Egypte één wedstrijd en speelde het de overige twee duels gelijk. Op het WK 2018 in Rusland kwam Egypte ook niet verder dan de groepsfase, ditmaal werd er drie keer verloren.

Egypte op de Afrika Cup 2010

De laatste grote prijs werd door de Egyptische ploeg gewonnen op de Afrika Cup in 2010. Het toernooi werd georganiseerd in Angola. Egypte won voor de zevende keer in de historie de hoofprijs op het Afrikaanse landentoernooi. In de groepsfase won Egypte van Nigeria (3-1), Benin (2-0) en Mozambique (2-0). In de kwartfinale was het land met 3-1 te sterk voor Kameroen. In de halve finale werd er verrassend met 4-0 gewonnen van Algerije. In de finale won Egypte met 1-0 van Ghana.

Mohamed Afash

Een van de bekendste spelers die ooit in het shirt van Egypte speelde was Mohamed Nagy Ismail Afash. De speler werd ook wel Gedo (opa) genoemd. Afash speelde in de aanvalslinie en was meermaals beslissend voor de nationale ploeg. In 2010 tekende de speler een contract bij Al-Ahly. Afash werd in 2010 ook de topscorer van de Afrika Cup en scoorde het beslissende doelpunt in de finale van het toernooi.