Club

Cosenza

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Cosenza

Programma Cosenza

Check hier alle wedstrijden van Cosenza welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Cosenza. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Cosenza actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Cosenza

Alle uitslagen van Cosenza vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Cosenza selectie

Socials
@cosenza_official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Cosenza Calcio

De voetbalclub Cosenza Calcio komt uit de Italiaanse stad Cosenza, gelegen in de regio Calabrië. De club werd opgericht in 1914, maar werd meerdere malen heropgericht. Cosenza Calcio heeft ook diverse bijnamen, waaronder Lupo, Silani en Rossoblú. Alle thuiswedstrijden van de Italiaanse voetbalclub worden gespeeld in het Stadio San Vito-Gigi Marulla, wat plaats biedt aan meer dan 24.000 toeschouwers. De club uit Cosenza komt de laatste jaren uit in de Serie B. 

Heroprichtingen

In 1914 werd de voetbalclub Cosenza Calcio officieel opgericht. In 2003 en 2007 moest de club noodgedwongen worden heropgericht. In 2009 werd de naam Cosenza Calcio 1914 aangenomen en kwam de club uit in de Prima Divisione B. In 2011 degradeerde de voetbalclub zelfs uit het derde niveau van Italië. De degradatie had ook een groot financieel effect op de club, want deze ging in de zomer van 2011 failliet. Ditmaal werd er bij de heroprichting gekozen voor de naam Nuova Cosenza Calcio. Twee jaar later werd de naam Cosenza Calcio opnieuw aangenomen door de club.

San Vito-Gigi Marulla stadion

Het eerste elftal van Cosenza Calcio speelt zijn thuiswedstrijden in het San Vito-Gigi Marulla stadion. Het voetbalstadion ligt in de stad Cosenza en werd geopend in 1963. Normaliter zijn er ruim 24.000 toeschouwers aanwezig bij de wedstrijden van de club. Er worden ook regelmatig concerten georganiseerd in het stadion.