Club

Chaves

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Chaves

Programma Chaves

Check hier alle wedstrijden van Chaves die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Chaves in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Chaves

Elke wedstrijduitslag van Chaves zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Chaves selectie

Socials
@gd_chaves
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Chaves

Grupo Desportivo de Chaves is sinds zijn oprichting in 1949 niet in staat gebleken om een vaste klant te worden in de hoogste klasse van het Portugese voetbal. Toch wist de club uit het uiterste noorden van Portugal zich keer op keer uit niet zulke veelbelovende situaties terug te knokken.

Fusieclub G.D. Chaves

Het Chaves zoals we dat nu kennen is het resultaat van een fusie tussen Atlético Clube Flaviense en Flávia Sport Clube. Ogenschijnlijk had die tweede geen versterking nodig, want het was in 1949 nog kampioen geworden van de regionale competitie Campeonato Distrital. Daarmee verschafte de club zich toegang tot het derde niveau van Portugal.

In 1985 was Chaves voor het eerst present in de hoogste klasse van Portugal en de entree was niet geruisloos: de zesde plek, bepaald niet gek voor een debutant. Even leek het erop dat Portugal een club rijker was die minstens een aanval kon doen op de subtop, maar na de vijfde en zevende plek volgde een teleurstellende dertiende plek. Het grillige patroon zette zich door, tot in 1993 met de achttiende plek een einde kwam aan het verblijf in de Primeira Liga. Al een seizoen later begonnen de Valentes Transmontanos (dappere bergbewoners aan een tweede periode in de hoogste klasse, maar ditmaal ging het al na vijf matige seizoenen mis. En het bleek na deze degradatie niet zo eenvoudig om de weg omhoog weer te vinden.

In 2007 ging het juist alleen maar de verkeerde kant: de derde divisie. Na een paar seizoenen pingpongen tussen de tweede en derde klasse werd in 2016 promotie naar de topdivisie afgedwongen. Daarin eindigde Chaves in 2017 als elfde en het seizoen daarop als zesde. In de Portugese beker was Chaves in 2010 dichtbij een stunt. De club had een gunstige loting en kwam tot aan de finale geen club uit de grote drie van Portugal tegen. In de eindstrijd was dat wel het geval en prompt maakte Porto een einde aan het bekersprookje: 2-1. In 2017 strandde Chaves in de halve finale, nadat het ditmaal wel van Porto wist te winnen, al was dat pas na penalty’s.

De bekendste spelers van Valentes Transmontanos

Een van de productiefste aanvallers die Chaves ooit had is Luis Barry, die er tussen 2013 en 2016 36 maakte voor de club. Het verhaal gaat dat hij na dat laatste seizoen door de clubleiding werd afgedankt via een sms. Grote bedragen uittrekken voor transfers is niet mogelijk voor het bescheiden Chaves. Zo af en toe maken ze toch relatief gezien een klappertje. In de zomer van 2018 trok de club bijvoorbeeld Marcão aan voor negen ton en de Braziliaanse verdediger werd een half jaar later al voor vier miljoen verkocht aan Galatasaray.

Het heden

Het traject van Chaves in de afgelopen dertig jaar is op zijn minst interessant te noemen en de kans dat de club zich stevig op het hoogste niveau nestelt lijkt even groot als die dat er weer wat degradaties volgen. Worden er weer wat slimme transfers gedaan, dan moet het mogelijk zijn om minstens een tijdje de Segunda Liga te ontlopen.