Club

Chambly

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Chambly

Programma Chambly

Check hier alle wedstrijden van Chambly die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Chambly in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Chambly

Alle uitslagen van Chambly zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Chambly selectie

Alles over FC Chambly

De voetbalclub FC Chambly komt uit de gelijknamige plaats in Frankrijk. De gemeente kent ruim 9000 inwoners en de lokale voetbalclub speelt in de Ligue 2. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Stade des Marais. Het voetbalstadion biedt plaats aan ongeveer 1000 toeschouwers.

Oprichting

De gebroeders Luzi richten in 1989 samen de voetbalclub FC Chambly op. In de eerste jaren waren de resultaten niet al te best, maar in 2001 werd er begonnen aan een indrukwekkende opmars binnen het Franse voetbal. In 2010 werd de titel in de Division d’Honneur Picardie gewonnen. Vier jaar daarvoor fuseerde de club met enkele andere lokale voetbalclubs, waaronder Fresnoy-en-Thelle.

Promotie naar de Ligue 2

In het seizoen 2011/2012 slaagde FC Chambly erin om de poule te winnen in de CFA 2 en twee jaar later ook in de CFA. In het seizoen 2014/2015 mocht de club deelnemen aan de Championnat National. In 2018 wist de Franse voetbalclub te stunten met een halve finale plaats in de Coupe de France, waarin uiteindelijk werd verloren van Vendée Les Herbiers Football. In 2019 eindigde FC Chambly op de tweede plaats in de Championnat National, waarmee het promotie bewerkstelligde naar de Ligue 2.