Club

Cádiz

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Cádiz

Programma Cádiz

Check hier alle wedstrijden van Cádiz die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Cádiz. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Cádiz actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Cádiz

Elke wedstrijduitslag van Cádiz zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Cádiz selectie

Socials
@cadizclubdefutbol
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Cádiz Club de Fútbol

De Spaanse voetbalclub Cádiz Club de Fútbol komt uit de prachtige stad Cádiz. Sinds het seizoen 2016/2017 speelt de eerste ploeg van de club onafgebroken in de Segunda División A. Cádiz werkt alle thuiswedstrijden arf in het Estadio Ramón de Carranza.

Oprichting

In 1910 werd de Cádiz Club de Fútbol opgericht en 25 jaar later debuteerde de club in de Segunda División A. De Spaanse burgeroorlog gooide echter roet in het eten en de Spaanse voetbalcompetities werden stilgelegd. In 1939 start de competitie weer, maar Cádiz speelt geen rol van betekenis. Vier seizoenen later degradeerde de club zelfs terug naar de Tercera División. Tien seizoenen later keert Cádiz Club de Fútbol weer terug op het tweede niveau van Spanje. Driemaal slaagde Cádiz Club de Fútbol erin om te promoveren naar het hoogste niveau. In 1977, 1981 en 1983 promoveert de kleine Spaanse voetbalclub naar de Primera División.

Acht seizoenen in de Primera División

In het seizoen 1985/1986 keerde Cádiz Club de Fútbol terug op het hoogste voetbalniveau en wist zich ditmaal wel voor langere tijd te handhaven. Cádix CF speelde acht opeenvolgende seizoenen in de Primera División, al moest het wel elk seizoen vechten tegen degradatie. In 1993 ging het mis en degradeerde de clubs zelfs naar het derde niveau. In de loop der jaren blijft de club promoveren en degraderen. Sinds 2016 is de stabiliteit terug en komt Cádiz CF uit in de Segunda División.

Prijzenkast van Cádiz CF

Cádiz CF wist zijn prijzenkast in de loop der jaren flink te vullen. In 1982, 1986, 1987, 1994, 1995, 2007 en 2012 won de club de Trofeo de Carranza. In 1955 en 1970 was Cádiz CF het sterkste in de Tercera División. In 2001 en 2009 schreef de Spaanse voetbalclub de Segunda División B op zijn naam. Het grootste succes werd geboekt in 2005, want toen werd Cádiz CF kampioen in de Segunda División A.