Club

Bursaspor

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Turkije
Competitie:
1. Lig
Locatie:
Bursa

Programma Bursaspor

Standen

Uitslag Bursaspor

Bursaspor selectie

Alles over Bursaspor

De Turkse voetbalclub Bursaspor komt uit de stad Bursa. De club werd opgericht op 1 juni 1963. De sportclub is ook actief in andere sporten dan voetbal, waaronder tafeltennis en volleybal. Alle thuiswedstrijden van Bursaspor worden afgewerkt in de Timsah Arena. De ploeg speelt traditiegetrouw in een groen en witgekleurd tenue. In 2010 wist Bursaspor landskampioen van Turkije te worden, slechts vier andere voetbalclubs gingen de club daarin voor.

Landskampioenschap in 2010

In 2010 veroverde Bursaspor voor de eerste keer in de clubhistorie de landstitel in Turkije. Het was pas voor de tweede keer in de geschiedenis dat de titel werd gewonnen door een voetbalclub buiten Istanbul. Uiteindelijk behaalde Bursaspor één punt meer dan de concurrent Fenerbahçe. Opmerkelijk was vooral dat Fenerbahçe voor enkele minuten dacht landskampioen te zijn geworden, aangezien er in het stadion werd omgeroepen dat Bursaspor zijn laatste wedstrijd had verloren. Dit bleek onjuist te zijn. In het bekertoernooi bereikte Bursaspor de kwartfinale.

Debuut in de UEFA Champions League

Dankzij het winnen van de landstitel mocht Bursaspor deelnemen aan de groepsfase van UEFA Champions League. De club eindigde op de 4e en laatste plaats in een sterke groep met Manchester United, Valencia CF en Rangers. Bursaspor pakte slechts één punt uit zes wedstrijden en ging roemloos ten onder. Er werd alleen gelijkgespeeld tegen het Schotse Rangers.

Degradatie in het seizoen 2018/2019

Bursaspor zakte in de jaren na het grote succes steeds verder af. Nadat de ploeg in 2018 nog degradatie wist te voorkomen, ging het een jaar later alsnog gruwelijk mis. De ploeg moest in de allerlaatste speelronde van het seizoen drie punten pakken om degradatie te ontlopen. De club won, maar zag de concurrent Göztepe ook winnen. De ploeg degradeerde na 12 jaar uit het hoogste voetbalniveau in Turkije.

Timsah Arena

De thuishaven van Bursaspor is de Timsah Arena. De betekenis van de naam is ook wel ‘Krokodil Stadion’. Het voetbalstadion werd in 2016 in gebruik genomen door de Turkse voetbalclub. De Timsah Arena beschikt over een capaciteit van 43.761 toeschouwers. Bursaspor speelde tot 2016 in het Bursa Ataturk Stadion. Dat voetbalstadion had slechts een capaciteit van 25.000 bezoekers.