Club

Bristol City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Bristol

De Engelse voetbalclub Bristol City FC komt uit in de Football League Championship. De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden op Ashton Gate in Bristol. Bekijk hier de uitslagen, de statistieken en het programma van The Robins.

Programma Bristol City

Check hier alle wedstrijden van Bristol City die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Bristol City in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Bristol City

Alle uitslagen van Bristol City vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Bristol City selectie

Socials
@bristolcityfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Bristol City

De Engelse voetbalclub Bristol City is niet de enige profclub uit de gelijknamige stad, ook Bristol Rovers speelt hier zijn wedstrijden. Bristol City bestaat sinds 1897, al heette de club in het begin nog Bristol South End FC. In 1887 fuseerde de club samen met Bedminster FC en veertien jaar later maakte de club zijn debuut in de Football League.

In 1906 werd het eerste kampioenschap in de tweede divisie bereikt. Een jaar later eindigde Bristol City gelijk als nummer twee op het hoogste voetbalniveau van Engeland. In 1911 degradeerde de club uit het hoogste niveau en keerde het 65 jaar later pas weer terug.

Liftploeg

In de jaren twintig en dertig profileerde Bristol City zich als een liftploeg. Het speelde lange tijd in de derde of de tweede klasse, maar wist niet de stap te maken naar het hoogste niveau. In 1965 kwam er meer degelijkheid binnen de ploeg en verbleef de ploeg langer in de tweede divisie. In 1976 was het dan eindelijk wel raak en promoveerde de ploeg naar de hoogste divisie, dankzij een tweede plaats in de tweede klasse.

Het avontuur op het hoogste Engelse voetbalniveau duurde twee jaar, het beste resultaat bleek een dertiende plek op de ranglijst. Degradatie kwam als een mokerslag in 1980, want een seizoen later degradeerde de ploeg opnieuw en ditmaal naar de derde klasse. De gifbeker was nog altijd niet leeg, want ook degradatie naar het vierde niveau kon niet worden voorkomen.

Faillissement

De slechte resultaten hadden een enorme impact op de voetbalclub, want Bristol City ging failliet. Dankzij een overname werd de club alsnog gered. Twee seizoenen later promoveerde Bristol City weer naar het derde niveau, waar het een lange tijd vertoefde.

Betere tijden

In het seizoen 2006/2007 ging het geweldig met Bristol City en promotie naar de Championship werd afgedwongen. Direct liet de club van zich horen en wist het lange tijd mee te spelen voor een felbegeerd ticket naar de Premier League. Een vierde plaats bleek voldoende voor de play-offs, waarin het in de halve finale wist af te rekenen met Crystal Palace. In de finale ging het echter mis en werd er verloren van Hull City. Dat de club betere tijden tegemoet ging, leek een zekerheid.

Football League Cup

In het seizoen 2017/2018 wist Bristol City een goede indruk te maken in het toernooi om de Football League Cup. Verrassend genoeg wist de Engelse club de halve finale van het bekende toernooi te bereiken. In de halve eindstrijd stond de ploeg tegenover Manchester City, dat op dat moment nog ruimschoots op de eerste plek stond in de Premier League. Na een 1-2 nederlaag in eigen huis werd er ook op bezoek bij de Engelse koploper met 3-2 verloren. Desondanks had Bristol City zichzelf weer op de kaart gezet. De laatste keer dat Bristol City in een bekerfinale stond was in 1909.

Evander Sno

Evandor Sno speelde in het seizoen 2009/2010 voor Bristol City. De middenvelder werd voor één seizoen verhuurd door Ajax. In Engeland speelde Sno 24 duels, waarin drie keer het net wist te vinden. Ondanks de goede prestaties van Sno bij Bristol City keerde hij aan het einde van het seizoen weer terug naar Amsterdam. Uiteindelijk speelde de voetballer in dat seizoen voornamelijk zijn duels in Jong Ajax.