Club

Brescia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Brescia

De voetbalclub Brescia Calcio werd opgericht in 1911. De club komt uit in de Serie A en mag jaarlijks deelnemen aan het Italiaanse bekertoernooi. Brescia speelt alle thuisduels in het Stadio Mario Rigamonti. Ontdek hier het programma en de voetbaluitslagen van de club.

Programma Brescia

Check hier alle wedstrijden van Brescia die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Brescia in de Serie B. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Brescia

Elke wedstrijduitslag van Brescia zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Brescia selectie

Socials
@brescia_calcio
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Brescia

De Italiaanse voetbalclub Brescia Calcio (ook wel simpelweg Brescia genoemd) komt uit de gelijknamige plaats in Lombardije. De club wist in het seizoen 2018/2019 de titel te veroveren in de Serie B, waardoor het in het seizoen 2019/2020 uit kwam op het hoogste Italiaanse voetbalniveau. Het mocht daar één seizoen overwinteren, de club speelt in seizoen 2020/2021 weer in de Serie B. Alle thuisduels van Brescia worden gespeeld in het Stadio Mario Rigamonti, dat plaats biedt aan 16.743 toeschouwers.

Brescia Calcio speelde maar liefst 61 seizoenen in de Serie B, waarvan achttien opeenvolgende seizoenen. In totaal wist de club vier keer de titel te winnen op het tweede niveau. In het seizoen 2000/2001 werd de achtste plek veiliggesteld in de Serie A. In die periode wist de club zich ook te kwalificeren voor de Intertoto Cup, waarin het in 2001 de finale verloor van Paris Saint-Germain.

Oprichting

In 1911 werd Brescia Football Club opgericht en in hetzelfde jaar mocht de voetbalclub deelnemen aan de Terza Categoria. Twee jaar later wist de club te promoveren naar de First Division. In de clubbestaan speelde Brescia veelal in de Serie A en de Serie B, maar wist het zich nooit te mengen in de top. In 1982 degradeerde Brescia naar de Serie C1, om drie seizoenen later weer terug te keren in de Serie B. Slechts vier seizoenen speelde de club buiten de twee hoogste divisies, slechts elf andere Italiaanse clubs wisten korter in een lagere divisie te spelen.

Grootste successen

Brescia Calcio wist in 1994 de Anglo-Italian Cup te veroveren, een enorme prestatie voor een kleine Italiaanse voetbalclub. In 2000 presenteerde de club een nieuwe trainer, namelijk de oud-voetballer Roberto Baggio. De trainer won in het verleden de prijs voor FIFA World Player of the Year. En die keuze bleek de juiste, want de manager schopte het met Brescia Calcio tot de zevende plek in de Serie A. Kwalificatie voor de UEFA Intertoto Cup was een feit. In de finale van het Europese bekertoernooi werd er over twee wedstrijden verloren van het Franse PSG, na een 0-0 gelijkspel in Parijs werd er in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. Hierdoor won Paris Saint-Germain op uit doelpunten het toernooi.

Trainer Baggio

De trainer Baggio bleef vier seizoenen aan het roer staan bij Brescia. In al die seizoenen overleefde de ploeg in de Serie A. In seizoen 2004/2005 bleek het gemis van de trainer enorm en degradeerde Brescia Calcio direct uit de Serie A. De club eindigde op de negentiende plaats.

Wisselvallige periode

Brescia Calcio probeerde seizoenen lang om weer terug te keren in de Serie A, maar het duurde tot het seizoen 2009/2010 voordat de club daar in wist te slagen. In 2011 degradeerde de ploeg weer meteen. En het ging van kwaad tot erger, want in 2015 degradeerde Brescia zelfs naar de Lega Pro. Maar doordat Parma failliet ging, mocht het alsnog in de Serie B blijven spelen.

Promotie in 2019

In seizoen 2018/2019 wist Brescia Calcio de eerste plaats te behalen in de Serie B. Twee speelrondes voor het einde was de club al zeker van promotie naar het hoogste niveau. Brescia behaalde 67 punten uit 36 wedstrijden en wist daarmee Lecce (66 punten) en Benevento Calcio (60 punten) voor te blijven op de ranglijst.

Brescia Calcio in seizoen 2019/2020

Brescia Calcio promoveerde succesvol naar de Serie A en moest in het seizoen 2019/2020 degradatie voorkomen. De Italiaanse club begon goed aan het seizoen met twee overwinningen uit vijf wedstrijden. Echter ging de club als 19e de winterstop in en bleek de club toch een grote degradatiekandidaat. Uiteindelijk viel het doel al in de 36e speelronde voor Brescia Calcio. De club behaalde slechts 25 punten uit 38 wedstrijden en het avontuur in de Serie A was alweer ten einde. Brescia kwam maar liefst 14 punten tekort voor lijfsbehoud. De aanvaller Alfredo Donnarumma werd clubtopscorer met zeven doelpunten.