Club

Bochum

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Bochum

Programma Bochum

Ontdek hier de wedstrijden van Bochum welke op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Bochum.Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Bochum actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Bochum

Alle uitslagen van Bochum vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Bochum selectie

Socials
@vflbochum1848.official
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Bochum

De voetbalclub VfL Bochum komt uit de gelijknamige Duitse stad. De club bestaat sinds 1938 en is ontstaan uit een fusie tussen een drietal lokale sportverenigingen. VfL Bochum was een lange periode succesvol, aangezien de club 34 seizoenen uitkwam in de Bundesliga. Tussen 1971 en 1993 degradeerde de club geen enkele keer uit het hoogste niveau. Los van voetbal staat de club ook bekend om zijn basketbalteam, hockeyteam, atletiek en zwemteam. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit de sporten die worden aangeboden bij VfL Bochum.

Vonovia Ruhrstadion

Het Vonovia Ruhrstadion is al sinds 1911 het onderkomen van de professionele voetbalclub VfL Bochum. Bij alle thuiswedstrijden is er plaats voor meer dan 27.000 toeschouwers. Het gaat onder andere om 12.000 staanplaatsen. In het huidige stadion werd in de zomer van 1979 voor de eerste keer een wedstrijd gespeeld. In 2003 werd het Vonovia Ruhrstadion voor de laatste keer verbouwd.

Verloren bekerfinales

In 1963 speelde VfL Bochum zijn wedstrijden in de derde klasse. De club wist in verrassend binnen twee seizoenen op te klimmen naar de 2. Bundesliga. In 1968 werd een succes geboekt door de bekerfinale te bereiken. In de finale kwam VfL Bochum net te kort en verloor het van 1. FC Koln. In 1971 slaagde de club erin om het hoogste niveau te bereiken. Hierin bleef het actief tot 1993.

In 1988 bereikte VfL Bochum wederom de finale van de DFB-Pokal. En ook ditmaal ging de club ten onder tegen Eintracht Frankfurt. In 2004 speelde VfL Bochum in de groepsfase van de Europa League, waarin het kansloos werd uitgeschakeld.

Gert-Jan Verbeek bij VfL Bochum

In 2006 promoveerde VfL Bochum weer naar de Bundesliga, waarin het uiteindelijk na vier seizoenen weer uit degradeerde. Eind 2014 werd Gert-Jan Verbeek als nieuwe trainer gepresenteerd. Verbeek bleef tot juli 2017 aan het werk bij de Duitse club. Verbeek wist geen noemenswaardige prestaties te leveren met zijn ploeg.

Rein van Duijnhoven

De Nederlandse doelman Rein van Duijnhoven speelde 119 wedstrijden voor VfL Bochum. De keeper wist bij de Duitse club Europees voetbal te behalen. Daarnaast schreef hij een record door 13 thuisduels op rij geen tegendoelpunt te incasseren in thuiswedstrijden. Momenteel is Van Duijnhoven aan het werk als keeperstrainer bij de voetbalclub Helmond Sport.