Club

Bielefeld

Land:
Duitsland
Opgericht:
1905
Competitie:
Coach:
Uwe Neuhaus
Locatie:
Bielefeld
Stadion:
SchücoArena
Veld:
Gras
Capaciteit:
26.515

Programma Bielefeld

Ontdek hier de wedstrijden van Bielefeld die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Bielefeld

Alle uitslagen van Bielefeld zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Bielefeld in de 2e Bundesliga. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Bielefeld actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Bielefeld

Bielefeld selectie

De voetbalclub DSC Arminia Bielefeld komt uit de gelijknamige Duitse plaats. In 1905 werd DSC Arminia Bielefeld opgericht en sindsdien speelt het al zijn thuisduels in de SchücoArena. De club bestaat bekend als een pendelclub, want geen enkele andere Duitse club promoveerde vaker naar de Bundesliga. In 2004 promoveerde DSC Arminia Bielefeld voor de laatste keer naar het hoogste voetbalniveau van het land. Daarnaast degradeerde de club ook zeven keer uit het hoogste niveau en ook dat is een record. Arminia Bielefeld heeft al vele malen in het clubbestaan gekampt met grote financiële wanorde.

Prijzenkast van DSC Arminia Bielefeld

DSC Arminia Bielefeld wist meerdere malen de halve finale van het nationale bekertoernooi (DFB-Pokal) te bereiken. In 2005, 2006 en 2015 werd de club in de halve finale uitgeschakeld. Wel won DSC Arminia Bielefeld in de seizoenen 1977/1978, 1979/1980 en 1998/1999 de titel in de 2. Bundesliga. In 1922 en 1923 won de club het kampioenschap van West-Duitsland en negen keer veroverde het de titel in Westfalen.

SchücoArena in Bielefeld

DSC Arminia Bielefeld speelt zijn thuisduels in de SchücoArena. Het voetbalstadion is redelijk groot en biedt plaats aan meer dan 27.000 toeschouwers. De naam van het voetbalstadion is gekozen vanwege sponsorredenen, eerder ging het stadion door het leven als Bielefelder Alm Stadion. Gedurende de bouw van de Osttribune bleek dat de kosten hoger zouden uitvallen dan verwacht, namelijk acht miljoen euro meer. Uiteindelijk schoot de Duitse voetbalbond de club te hulp met een lening. Arminia Bielefeld kreeg wel punten aftrek vanwege de financiële problemen en in datzelfde seizoen degradeerde de club naar het derde niveau.

Koen van der Biezen bij Arminia Bielefeld

Er speelde in het verleden slechts enkele Nederlanders in het shirt van DSC Arminia Bielefeld. In het seizoen 2015/2016 speelde Koen van der Biezen slechts 19 wedstrijden voor de club en kwam daarin één keer tot scoren. De aanvaller speelde ook voor FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, Cracovia Kraków, Karlsruher SC en SC Paderborn 07. Tegenwoord is Van der Biezen te bewonderen bij SV TEC in de Tweede Divisie.