Club

Bayer Leverkusen Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Duitsland
Competitie:
Locatie:
Köln

De Duitse vrouwenvoetbalclub Bayer 04 Leverkusen speelt in de Bundesliga. Het team bestaat sinds de zomer van 2008 en speelt haar thuiswedstrijden in het Jugendleistungszentrum Kurtekotten. Check op deze pagina de recente uitslagen, het programma en de clubstatistieken van de ‘Werkself’.

Programma Bayer Leverkusen Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Bayer Leverkusen Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Bayer Leverkusen Vrouwen in de Duitse Bundesliga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Bayer Leverkusen Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van Bayer Leverkusen Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Bayer Leverkusen Vrouwen selectie

Alles over het vrouwenelftal van Bayer Leverkusen

De vrouwenvoetbalclub Bayer 04 Leverkusen komt uit de gelijknamige stad en speelt speelt momenteel in de Bundesliga, het hoogste voetbalniveau van Duitsland. De club kent ‘TSV Bayer 04 Leverkusen e.V.’ als volledige naam. De bijnaam van de club is ‘Werkself’.

De vrouwenafdeling van de club werd op 1 juli 2008 opgericht. Alle thuisduels van de vrouwenploeg van Bayer 04 Leverkusen worden gespeeld in het Jugendleistungszentrum Kurtekotten’. Bij de thuiswedstrijden is er plaats voor 1140 toeschouwers. In het seizoen 2019/2020 eindigde Bayer 04 Leverkusen op de 10e plaats in de Bundesliga.

SSG 09 Bergisch Gladbach

De voorloper van de vrouwenploeg Bayer 04 Leverkusen is SSG 09 Bergisch Gladbach. De club kende in de jaren zeventig en tachtig grote successen. Bergisch Gladbach won maar liefst negen keer de landstitel en driemaal de DFB-Pokal. In 1990 degradeerde de club uit het hoogste niveau. In 1996 verhuisde de vrouwenploeg naar TuS Koln rrh. Het team wist onder de nieuwe naam weinig successen te boeken. In het seizoen 2007/2008 werd wel de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In 2005 ging de club een samenwerking aan met Bayer 04 Leverkusen en werd de naam direct aangepast.

Bundesliga

In het eerste seizoen van Bayer 04 Leverkusen eindigde het team op de zevende plaats in de 2. Bundesliga. Een seizoen later werd de club kampioen en promoveerde het team naar de Bundesliga. Bayer Leverkusen eindigde in het seizoen 2010/2011 op de achtste plek in de competitie voor voor vrouwen. Tegenwoordig komt het team ook uit op het hoogste niveau, maar daarin kan het zich nog niet meten met de Duitse topploegen.