Club

Barnsley

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Barnsley, South Yorkshire

De Engelse voetbalclub Barnsley FC speelt in de Football League Championship, het tweede niveau van Engeland. De club uit Barnsley St. Peter werkt al zijn thuiswedstrijden af in het Oakwell Stadium. Bekijk hier het programma, de statistieken en de voetbaluitslagen van The Tykes.

Programma Barnsley

Check hier alle wedstrijden van Barnsley die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Barnsley in de Championship. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Barnsley

Elke wedstrijduitslag van Barnsley vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Barnsley selectie

Socials
@barnsleyfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Barnsley

Barnsley Football Club bestaat al sinds 1887. De club speelde in de beginfase nog onder de naam ‘Barnsley St. Peter’. In het seizoen 2020/2021 zal de Engelse voetbalclub uitkomen in de Football League Championship, het tweede niveau van het land. Alle thuisduels van Barnsley worden gespeeld in het Oakwell Stadium.

Eerste successen

In 1898 werd Barnsley Football Club toegelaten tot de prestigieuze Football League. In 1912 werd het grootste succes in de clubgeschiedenis geboekt. Barnsley Football Club won namelijk de finale van de FA Cup door West Bromwich Albion te verslaan. WBA was destijds een topclub in Engeland, wat de verrassing alleen maar groter maakte.

Promotie

In 1997 wist Barnsley FC zich te plaatsen voor de Premier League, maar na één seizoen degradeerde het alweer uit het hoogste Engelse voetbalniveau. Faillissement dreigde, maar uiteindelijk werd de club gered door Leeds United-voorzitter Peter Ridsdale. In de tussentijd was de club al afgezakt naar de League One. In 2006 keerde de club via de play-offs weer terug in de Championship.

Halve finale in de FA Cup

In het voetbalseizoen 2007/2008 wist Barnsley FC opnieuw te verrassen. De voetbalclub schakelde in de achtste finale namelijk het grote Liverpool FC uit (1-2). In de kwartfinale werd ook Chelsea met 1-0 verslagen. Hierdoor stond de club voor de eerste keer sinds 1912 weer in de halve finale van het oudste voetbaltoernooi ter wereld. In de halve finale ging Barnsley Football Club met 1-0 onderuit op bezoek bij Cardiff City. Het winnende doelpunt werd gescoord door Joe Ledley.

Oakwell Stadium

Het Oakwell Stadium is de thuishaven van de voetbalclub Barnsley Football Club. Het grote stadion staat in Barnsley en biedt plaats aan meer dan 23.000 toeschouwers, die er normaliter bij elke thuiswedstrijd van de club ook zitten. Naast voetbalwedstrijden worden er ook regelmatig concerten georganiseerd in het Oakwell Stadium.

Nederlanders bij Barnsley

In het verleden speelde er maar liefst acht verschillende Nederlandse voetballers bij Barnsley Football Club. Arjan de Zeeuw was tussen 1995 en 1999 actief bij de club, hij speelde 138 duels in het shirt van de voetbalclub en kwam zevenmaal tot scoren. Dean Gorré stond drie seizoenen onder contract bij Barnsley en was in 65 duels negen keer trefzeker. Marciano Bruma speelde tussen 2007 en 2009 voor de club. Andere Nederlanders die uitkwamen voor Barnsley FC waren Bart Griemink, Laurens ten Heuvel, Robin van der Laan, Maceo Rigters en Carel van der Velden.