Club

Ascoli

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Ascoli

Programma Ascoli

Check hier alle wedstrijden van Ascoli die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Ascoli. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Ascoli actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Ascoli

Alle uitslagen van Ascoli vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Ascoli selectie

Socials
@ascolicalcio1898fc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Ascoli Calcio

De voetbalclub Ascoli Calcio 1898 F.C. komt uit de Italiaanse stad Ascoli Piceno. De club bestaat sinds 1989 en werkt al zijn thuisduels af in het Cino e Lillo Del Duca. Het voetbalstadion opende in 1955 zijn deuren en biedt plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers.

Terugkeer in de Serie A

Ascoli Calcio 1898 F.C. keerde in het seizoen 2005/2006 terug in de Serie A. De voetbalclub profiteerde van het feit dat zowel Torino als Genoa een stapje terug moesten doen vanwege een straf. Bij Torino ging het om financiële wanorde, Genoa werd beschuldigd van fraude. Ascoli Calcio 1898 F.C. kwam in 1992 voor het laatst uit op het hoogste niveau. In 1996 degradeerde de club zelfs naar de Serie C, het derde niveau van Italië.

Andrea Barzaliga

Een van de bekendste oud-spelers van Ascoli Calcio 1898 F.C. is de verdediger Andrea Barzaglia. Tussen 2004 en 2017 speelde de Italiaanse centrale verdediger maar liefst 7 wedstrijden voor de Italiaanse nationale ploeg. In 2001 debuteerde Barzaglia in het betaalde voetbal bij Ascoli Calcio. Hij speelde in twee seizoenen tijd 46 wedstrijden voor de club en scoorde daarin drie doelpunten. Barzaglia speelde daarna voor Chievo Verona, US Palermo, VfL Wolfsburg en Juventus.

Alessio Da Cruz

Er staat momenteel ook een Nederlander onder contract bij Ascoli Calcio 1898. De relatief onbekende aanvaller Alessio Da Cruz werd op 18 januari 1997 geboren en speelt in het eerste elftal van de Italiaanse club. Ascoli Calcio 1898 F.C. nam de aanvaller op huurbasis over van Parma Calcio 1913. Da Cruz komt uit de jeugd van Ajax, maar speelde ook in de jeugdteams van Almere City en FC Twente. In 2015 maakte het talent zijn debuut in het betaalde voetbal voor FC Twente tegen ADO Den Haag. In 2016 kwam de speler op huurbasis uit voor FC Dordecht. In 2017 tegen hij een contract Novara en in 2018 vertrok de aanvaller voor 3 miljoen euro naar Parma.