Club

Academico Viseu

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Locatie:
Viseu

Programma Academico Viseu

Check hier alle wedstrijden van Academico Viseu die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Academico Viseu. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Academica Viseu actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Academico Viseu

Elke wedstrijduitslag van Academico Viseu zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Academico Viseu selectie

Socials
@academicodeviseufutebolclube
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Académico de Viseu

De voetbalclub Académico de Viseu FC komt uit de gelijknamige Portugese stad Viseu. De club werd opgericht in 1914, maar destijds nog onder de naam ‘Clube Académico de Futebol’. De ploeg wist in de loop der jaren diverse keren een faillissement te voorkomen, maar in 2005 moest de voetbalclub worden heropgericht. In datzelfde jaar is er gekozen voor de nieuwe naam ‘Académico de Viseu FC’ gekozen. De volledige naam van de club is ‘Académico de Viseu Futebol Clube’.

Algemene informatie

De voetbalclub Académico de Viseu Futebol Clube werd opgericht in 1914 en speelt al zijn wedstrijden in het Estádio de Fontelo. Het eerste elftal kent de bijnaam ‘Os Viriatos’. Het stadion biedt plaats aan meer dan 14.000 toeschouwers. Qua bezoekerscapaciteit is het één van de grootste clubs op het tweede Portugese voetbalniveau.

Promoties na de heroprichting

Direct na de heroprichting moest Académico de Viseu FC uitkomen in de regionale competities. In het seizoen 2006/2007 promoveerde de clubs naar het vierde niveau. In 2009 moest Académico de Viseu FC de laatste wedstrijd van het seizoen winnen om te kunnen promoveren naar het derde niveau. Het beslissende duel werd met 2-0 gewonnen van Anadia FC. Echter degradeerde Académico de Viseu FC een seizoen later weer terug naar het derde niveau. In 2013 wist Académico de Viseu FC te promoveren naar de Segunda Liga, waarin het nog altijd actief is.