Club

Académica

Land:
Portugal
Opgericht:
1887
Locatie:
Coimbra
Stadion:
Estádio Cidade de Coimbra
Veld:
Gras
Capaciteit:
30.000

Programma Académica

Ontdek hier de wedstrijden van Académica die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Uitslag Académica

Elke wedstrijduitslag van Académica vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Académica in de Tweede Portugese Divisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Académica actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Académica

Académica selectie

Socials
@academicaoaf
Posts
Volgers
Volgend

De Portugese voetbalclub FC Penafiel komt uit de gelijknamige stad. De club werd op 8 februari 1951 opgericht en speelt momenteel op het tweede professionele niveau van Portugal. In het seizoen 1980/1981 debuteerde de ploeg voor de eerste keer op het hoogste niveau. In het seizoen 2007/2008 degradeerde FC Penafiel zelfs naar het derde niveau van het land.

Algemene informatie over FC Penafiel

De volledige naam van de club is ‘Futebol Clube de Penafiel’. De ploeg kent een drietal bijnamen, namelijk Rubro-Negros, Penafidelenses en Durienses. De voetbalclub werd in 1951 opgericht. Alle thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt in het Estádio Municipal 25 de Abril in de stad Penafiel. Het stadion biedt plaats aan meer dan 6000 toeschouwers. De huidige trainer van het team is Miguel Leal. In het seizoen 2018/2019 eindigde FC Penafiel op de 8e plaats in de LigaPro.

Estádio Municipal 25 de Abril

Het Estádio Municipal 25 de Abril is een multifunctioneel stadion in de Portugese stad Penafiel. De voetbalclub FC Penafiel speelt al zijn thuiswedstrijden in het stadion. Het stadion werd gebouwd in 1930 en opende vier jaar later. De eerste wedstrijd in het stadion werd gespeeld tussen FC Penafiel en Penafidelense, destijds kende het stadion nog de naam ‘Campo das Leiras’. In 2000 onderging het Estádio Municipal 25 de Abril een grondige verbouwing.