Club

AC Milan Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Italië
Competitie:
Locatie:
Milano

Programma AC Milan Vrouwen

Ontdek hier de wedstrijden van AC Milan Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van AC Milan Vrouwen. Bekijk ook andere competities en toernooien waarin AC Milan Vrouwen actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag AC Milan Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van AC Milan Vrouwen vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

AC Milan Vrouwen selectie

Socials
@a.c.milanfemminile
Posts
Volgers
Volgend

Alles over het vrouwenelftal van AC Milan

De Italiaanse vrouwenvoetbalclub AC Milan speelt haar wedstrijden in de Serie A. De vrouwenploeg maakt onderdeel uit van de professionele topclub AC Milan en is opgericht in 2018. In dat jaar nam de damesclub de licentie over van Brescia Calcio Femminile. Alle thuiswedstrijden van AC Milan (vrouwen) worden gespeeld in het Centro Sportivo Vismara.

Oprichting

De dames van AC Milaan maakten in seizoen 2018/2019 hun debuut op het hoogste niveau. De club nam de plaats over van de vrouwenploeg uit Brescia. De voetbalclub wist gelijk een grote slag te slaan door de trainster Carolina Morace te contracteren. Morace werd 12 keer topscorer van de Serie A en maakt onderdeel uit de van de Italiaanse Hall of Fame.

In het debuutseizoen van de vrouwen van AC Milan eindigde de ploeg op de 3e plaats in de Serie A. De club had één punt te weinig voor een deelnamebewijs aan de Champions League. De speelster Valentina Giacinti boekte wel een persoonlijk succes en won de topscorersprijs met 21 doelpunten. Maurizio Ganz werd in de zomer van 2019 aangesteld als nieuwe trainer van de eerste damesploeg. Ganz tekende een contract voor twee seizoenen.

Valentina Giacinti

De aanvalster Valentina Giacinti is één van de dragende krachten van AC Milan Women. De speelster maakt ook onderdeel uit van het nationale voetbalelftal en was aanwezig op het WK 2019. In de seizoenen 2015/2016, 2017/2018 en 2018/2019 won Giancinti de topscorerstitel in de Italiaanse competitie. De doelpuntenmaakster speelde in het verleden voor Atalanta, SSC Napoli, Mozzanica en Brescia. In 2018 tekende Giancinti een contract bij AC Milan.