Nationaal elftal

Zuid-Korea

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Zuid-Korea zie je hieronder. Wie is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Op welke plaats staat Zuid-Korea in een toernooi? Je vindt het in dit schema. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Zuid-Korea zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Over het nationale voetbalelftal

De nationale voetbalploeg van Zuid-Korea plaatste zich sinds 1986 voor alle WK eindtoernooien. Het Aziatische land is daarnaast ook altijd één van de grote kanshebbers op de AFC Asian Cup. Zuid-Korea organiseerde in 2002 het WK-voetbal samen met Japan. De Zuid-Koreaanse ploeg stond als gastheer onder de leiding van trainer Guus Hiddink. De Nederlander wist het land naar de halve finales te loodsen. Sindsdien is Hiddink een bekendheid in het land en is er een standbeeld van de trainer geplaatst.

Zuid-Korea op het WK

De Zuid-Koreaanse selectie mocht in 1954 zijn debuut maken op het WK-voetbal. Het land speelde slechts twee groepswedstrijden op het eindtoernooi en beide duels gingen verloren. Zuid-Korea kwam niet tot scoren en moest 16 tegendoelpunten incasseren. In 1986, 1990, 1994, 1998, 2006, 2014 en 2018 kwam Zuid-Korea niet verder dan de groepsfase. De eerste overwinning op een WK werd geboekt in 2002. In eigen land bereikte Zuid-Korea de halve finale en verloor het uiteindelijk de troostfinale. Op het WK 2010 in Zuid-Afrika werd het Aziatische voetballand uitgeschakeld in de achtste finale.

Zuid-Korea op het WK 2002

De Zuid-Koreaanse voetbalploeg wist op het WK 2002 voor een enorme stunt te zorgen. Het land wist de groepsfase als winnaar af te sluiten. Het land won van Portugal (1-0), Polen (2-0) en speelde gelijk tegen de Verenigde Staten (1-1). In de achtste finale won Zuid-Korea met 2-1 van Italië. In de kwartfinale werd Spanje na strafschoppen verslagen. In de halve finale bleek Duitsland met 1-0 te sterk. Uiteindelijk wist Brazilië de WK-titel te winnen door Duitsland met 2-1 te verslaan.

Zuid-Korea in de AFC Asian Cup

Zuid-Korea wist de AFC Asian Cup tweemaal te winnen, maar daarvoor moeten wij ver terug in de tijd. Sinds 2000 eindigde het land driemaal op de derde plaats. In 2000, 2007 en 2011 won Zuid-Korea de troostfinale. In 2015 bereikte het land de finale, maar daarin ging het onderuit. In 2004 en 2019 eindigde het sprookje al in de kwartfinale.

Son Heung-Min

De absolute ster in de Zuid-Koreaanse voetbalselectie is Son Heung-Min. De aanvaller werd op 8 juli 1992 geboren in Chuncheon. Son doorliep de jeugdopleiding bij FC Seoul en HSV. Tussen 2010 en 2013 stond Son onder contract bij Hamburger SV. Waarna hij vervolgens nog twee seizoenen bij Bayer Leverkusen speelde. In de zomer van 2015 werd Son voor een bedrag van 30 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur.