Club

Varzim

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Liga 3
Locatie:
Póvoa de Varzim

Alles over voetbalclub Varzim

De voetbalclub Varzim SC komt uit de Portugese stad Póyoa de Varzim. De club werd opgericht op 25 december 1915 en kent als volledige naam ‘Varzim Sport Clube’. De ploeg heeft diverse bijnamen, waaronder Lobos do Mar, Varzinitas en Alvi-Negros. Estádio do Varzim SC is de thuishaven van de club. Het stadion biedt plaats aan meer dan 7000 toeschouwers. Het team speelt traditiegetrouw in een zwart en wit tenue.

Historie

Varzim SC slaagde er diverse keren in om te promoveren naar de Primeira Liga, het hoogste niveau van het Zuid-Europese land. In totaal speelde de club 21 seizoenen op het hoogste niveau. Tussen 1963 en 1970 degradeerde de club geen enkele keer uit de Primeira Liga. In het seizoen 2002/2003 speelde Varzim SC voor het laatst in de hoogste competitie. In 2011 kende de club zijn dieptepunt toen het degradeerde naar het derde niveau van Portugal.

Luis Neto bij Varzim SC

Een van de bekendste oud-spelers van Varzim SC is Luis Carlos Novo Neto. De doelman werd op 26 mei 1988 geboren in Póyoa de Varzim en speelde tussen 1998 en 2006 in de jeugdopleiding van de lokale club. De verdediger speelde ook vijf seizoenen in het eerste elftal van de club. Daarna kwam Neto uit voor CD Nacional, AC Siena, FK Zenit, Fenerbahce SK en Sporting Clube Portugal. Sinds 2013 speelde Neto ook nog 13 interlands voor de Portugese voetbalploeg.

Programma Varzim

Ontdek hier de wedstrijden van Varzim die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Varzim. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Varzim actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, puntenaantal en doelsaldo.

Uitslag Varzim

Elke wedstrijduitslag van Varzim zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Varzim selectie

Socials
@varzim_sport_club
Posts
Volgers
Volgend