Club

Trabzonspor

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Turkije
Competitie:
Süper Lig
Locatie:
Trabzon

Programma Trabzonspor

Standen

Uitslag Trabzonspor

Trabzonspor selectie

Alles over Trabzonspor

De Turkse voetbalclub Trabzonspor speelt momenteel in de Super Lig. De ploeg uit de stad Trabzon werd op 2 augustus 1967 opgericht, nadat diverse kleine clubs fuseerden. Trabzonspor staat bekend als één van de grootste clubs van Turkije en won zesmaal de landstitel. Daarnaast werd ook negen keer de Turkse Beker gewonnen, waaronder in het seizoen 2019/2020. Trabzonspor speelt al zijn thuiswedstrijden in het Medical Park Arena. Het stadion biedt plaats aan meer dan 40.000 toeschouwers.

Eerste landstitel in 1976

Trabzonspor was direct na de oprichting één van de snelst groeiende voetbalclubs van Turkije. Het eerste elftal wist zichzelf keer op keer te bewijzen en bereikte dan ook het hoogste voetbalniveau van het land. In het seizoen 1975/1976 schreef Trabzonspor historie door de landstitel te veroveren. Een knappe prestatie, aangezien het de eerste club buiten Istanbul was dat landskampioen van Turkije werd. Een jaar later werd ook gelijk de tweede landstitel gewonnen. In totaal won Trabzonspor zesmaal het Turkse landskampioenschap, maar de laatste keer was in het seizoen 1983/1984.

Seizoen 2019/2020

Trabzonspor eindigde in het seizoen 2018/2019 op de 4e plek in de Super Lig. De club mocht zich hierdoor gaan opmaken voor de voorrondes van de UEFA Europa League. In de voorrondes wist de Turkse topclub te winnen van Sparta Praag en AEK Athene. In de groepsfase verliep het minder soepel en eindigde Trabzonspor met één punt op de laatste plaats. In de Turkse competitie ging het beter en eindigde Trabzonspor op de 2e plaats. Daarnaast werd de finale van het Turkse bekertoernooi met 2-0 gewonnen tegen Alanyaspor.

Geen Champions League voor Trabzonspor

De 2e plaats in de Super Lig zou normaliter een ticket opleveren voor de voorrondes van UEFA Champions League. Echter ontving de club een schorsing voor Europees voetbal van de UEFA. Trabzonspor zou niet hebben voldaan aan de regels omtrent de Financial Fair Play, nadat het een jaar eerder al een waarschuwing had gekregen. Hierdoor liep de club een ticket voor de Champions League voorrondes mis.

Medical Park Arena in Trabzon

De thuishaven van de voetbalclub Trabzonspor is de Medical Park Arena. Het stadion staat in Turkije bekend onder de naam ‘Şenol Güneşstadion’. In januari 2017 speelde de club zijn eerste wedstrijd in het nieuwe stadion. De Medical Park Arena beschikt over een capaciteit van 41.513 bezoekers en is de opvolger van het Husevin Avni Akerstadion.