Club

Rudar Velenje

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Slovenië
Competitie:
2. SNL
Locatie:
Velenje

Programma Rudar Velenje

Standen

Uitslag Rudar Velenje

Rudar Velenje selectie

De voetbalclub NK Rudar Velenje komt uit in de Sloveense competitie. Deze club komt uit het plaatsje Velenje, dat ruim 26.500 inwoners kent. NK Rudar Velenje werd opgericht in 1948 en beleefde zijn hoogtijdagen nadat het land onafhankelijk werd van Joegoslavië. Maar daarvoor beleefde de voetbalclub ook al enkele hoogtepunten, zo werd het in 1977 en 1991 kampioen maar was de Sloveense competitie nog een onderdeel van de Joegoslavische. NK Rudar Velenje speelt in een groen thuistenue en werd zijn uitwedstrijden af in een geel tenue.

Promoties en degradaties van NK Rudar Velenje

In de eerste seizoenen van de Sloveense voetbalcompetitie was NK Rudar Velenje een degelijke middenmoter. In het seizoen 1998/1999 had het echter een uitschieter toen de club op de derde plaats wist te eindigen, dat gebeurde een voetbalseizoen later opnieuw. Maar in 2003 ging het volledig mis en degradeerde de voetbalclub naar de Tweede Klasse.

Daarin werd het een seizoen later gelijk kampioen, maar koos de club ervoor om niet te promoveren. In het volgende seizoen werd opnieuw de titel gewonnen en promoveerde het nu wel. Alleen was het avontuur op het hoogste niveau van korte duur, want een jaar later degradeerde NK Rudar Velenje weer. In 2008 werd de Sloveense club weer kampioen en sindsdien speelt het onafgebroken op het hoogste voetbalniveau van het land.

Prijzenkast van NK Rudar Velenje

NK Rudar Velenje wist driemaal de titel te pakken in de Sloveense Tweede Divisie, dit gebeurde in 2004, 2005 en 2008. Daarnaast won de club in 1998 ook nog de nationale beker.