Club

Racing Santander

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Segunda B
Locatie:
Santander

Programma Racing Santander

Check hier alle wedstrijden van Racing Santander die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Racing Santander. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Racing Santander actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag Racing Santander

Alle uitslagen van Racing Santander vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Racing Santander selectie

Alles over Racing Santander

De Spaanse club Racing Santander werd opgericht in 1913. De volledige naam van de club is ‘Real Racing Club de Santander’. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het El Sarinero, wat plaats biedt aan meer dan 22.000 toeschouwers.

Oprichting

Racing Santander bestaat sinds 14 juni 1913 en ontving een jaar later het predicaat ‘Real’. De club kwam 37 seizoenen uit op het hoogste voetbalniveau van Spanje, maar speelde ook al 32 seizoenen op het tweede niveau. Daarnaast moest Racing Santander ook vijf seizoenen uitkomen op lagere niveaus, waaronder de Tercera División. Hele grote successen boekte de Spaanse voetbalclub niet, normaliter moet het strijden tegen degradatie op het hoogste niveau.

Europees avontuur

Racing Santander wist zich in het seizoen 2007/2008 te plaatsen voor de UEFA Cup, wat een primeur was voor de kleine Spaanse club. Diverse ervaren krachten als Nikola Zigic en Pedro Munitis droegen de selectie, terwijl de grote talenten Sergio Canales en Ezequiel Garay doorbraken. In Europa kwam de ploeg niet ver en het bleek een éénmalig avontuur. In 2012 degradeerde Racing Santander zelfs weer terug naar de Segunda División A. Een jaar later moest de club opnieuw een stapje achteruit doen en kwam het terecht in de Segunda División B.