Club

Numancia

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Segunda B
Locatie:
Soria

Programma Numancia

Bekijk hier de duels van Numancia die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Numancia. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Numancia actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Numancia

Alle uitslagen van Numancia zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Numancia selectie

Socials
@cdnumancia
Posts
Volgers
Volgend

Alles over CD Numancia

De voetbalclub Club Deportivo Numancia komt uit de Spaanse plaats Soria. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Nuevo Estadio Los Pajaritos, welke ook goed bezocht worden.

Oprichting

CD Numancia werd opgericht in 1945 en wist al redelijk snel zijn debuut te maken in het professionele voetbal. De club speelde tientallen jaren in de Tercera División, maar daar kwam in de jaren negentig verandering in. In 1999 promoveerde CD Numancia naar de Primera División, waar het twee seizoenen in speelde. In het seizoen 2004/2005 kwam de club ook uit op het hoogste voetbalniveau van Spanje. In 2008 keerde de club voor het laatst terug in de Primera División, nadat het de titel wist te grijpen in de Segunda División. Echter degradeerde de club een jaar later weer en sindsdien speelt het in de tweede klasse.

Nuevo Estadio Los Pajaritos

De Spaanse voetbalclub CD Numancia werkt zijn thuiswedstrijden af in stadion Nuevo Estadio Los Pajaritos. Het stadion werd geopend in 1999 en biedt plaats aan meer dan 9000 toeschouwers. Er worden ook nog wel eens concerten georganiseerd in het Nuevo Estadio Los Pajaritos in Soria.

Mikel Alonso Olano

Een van de bekendste oud-spelers van CD Numancia is de Spanjaard Mikel Alonso Olano. De voetballer is begonnen in de jeugd van Real Madrid en wist in het seizoen 2000/2001 zijn debuut te maken voor het eerste van De Koninklijke. Verder kwam de speler uit voor Numancia, Real Sociedad, Bolton Wanderers en CD Tenerife. Mikel Alonso Olano is de oudere broer van de beroemde voetballer Xabi Alonso.