Club

Lorient

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Lorient

Programma Lorient

Check hier alle wedstrijden van Lorient die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Lorient in de Ligue 2. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Lorient

Alle uitslagen van Lorient vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Lorient selectie

Socials
@fclorient
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Lorient

De voetbalclub FC Lorient-Bretagne Sud komt uit de Franse stad Lorient. De club maakte zijn debuut op het hoogste voetbalniveau van het land in seizoen 1998/1999. Het avontuur in de Ligue 1 duurde niet lang, want exact een jaar later degradeerde de ploeg onder de leiding van de hoofdtrainer Christian Gourcuff. In het seizoen 2001/2002 speelde FC Lorient ook nog één seizoen in de Ligue 1, maar ook toen wist het zich niet te handhaven.

Degradatie in 2017

FC Lorient speelde in het seizoen 2016/2017 opnieuw in de hoogste divisie. Ditmaal eindigde de club op de 18e plaats, waardoor het niet rechtstreeks degradeerde. De Franse voetbalclub moest play-off wedstrijden spelen tegen Troyes AC. In het eerste duel ging FC Lorient met 2-1 onderuit op bezoek bij Troyes AC. De winnende treffer werd in de 91e minuut gescoord door Benjamin Nivet. In het thuisduel was FC Lorient-Bretagne Sud duidelijk de bovenliggende partij, maar werd er niet gescoord. Hierdoor degradeerde FC Lorient voor eigen publiek naar de Ligue 2.

Prijzenkast

FC Lorient heeft een tweetal prijzen in de kast staan. De Franse club won in 1995 de titel in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Het grootste clubsucces werd geboekt in 2002, want toen won FC Lorient-Bretagne Sud de Coupe de France. De club werkt overigens met een begroting van 25 miljoen euro, wat behoorlijk hoog is voor een club op het tweede niveau.

Stade du Moustoir

FC Lorient-Bretagne Sud speelt al zijn thuiswedstrijden in het Stade du Moustoir in Lorient, wat plaats biedt aan ruim 18.000 toeschouwers, waaronder 400 staanplaatsen. De club speelt momenteel op kunstgras.