Club

Dinamo Brest

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Wit-Rusland
Competitie:
Premier League
Locatie:
Brest

Programma Dinamo Brest

Standen

Uitslag Dinamo Brest

Dinamo Brest selectie

De Wit-Russische voetbalclub FC Dinamo Brest komt uit de stad Brest. De club werd opgericht in 1960, destijds nog onder de naam ‘Spartak Brest’. Dertien jaar later werd de naam gewijzigd in ‘BUG Brest’, maar sinds 175 heeft de club Dinamo Brest. Direct na de onafhankelijkheid van Wit-Rusland mocht de club deelname aan de hoogste competitie van het land. In het debuutseizoen eindigde Dinamo Brest op de derde plaats. Tussen 1999 en 2001 ontsnapte FC Dinamo Brest tweemaal aan degradatie. In 2019 boekte de voetbalclub zijn grootste succes door voor de eerste keer de landstitel te winnen. Het was voor de eerste keer sinds 2006 dat een andere club dan FC BATE er met de titel vandoor ging.

Algemene informatie over FC Dinamo Brest

FC Dinamo Brest speelt in de Vysjejsjaja Liga, het hoogste voetbalniveau van Wit-Rusland. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Dinamo Stadion. Het voetbalstadion biedt plaats aan ruim 10.000 toeschouwers. De huidige voorzitter van FC Dinamo Brest is Sergey Kovalchuk. De Tsjech Marcel Licka is de huidige hoofdtrainer van FC Dinamo Brest. De club won éénmaal de landstitel (2019), driemaal het bekertoernooi (2007, 2017 en 2018) en twee keer de Wit-Russische Supercup (2018 en 2019).

FC Dinamo Brest in de UEFA Europa League

FC Dinamo Brest mocht in 2017 deelnemen aan de tweede voorronde van de UEFA Europa League. Na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij het Oostenrijkse SCR Altach, ging de ploeg in eigen huis met 0-3 onderuit. Een jaar later mocht FC Dinamo Brest op herkansing. In de tweede voorronde werd het Griekse Atromitos met 5-4 verslagen over twee wedstrijden. In de derde voorronde won FC Dinamo Brest thuis met 1-0 van Apollon Limasol, maar werd er op Cyprus met 4-0 verloren.