Club

BATE

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Wit-Rusland
Competitie:
Premier League
Locatie:
Barysaw (Borisov)

De Wit-Russische voetbalclub FK BATE Borisov komt uit de gelijknamige stad. Wij kennen de club beter onder zijn afkorting ‘FC BATE’. In 1973 werd de voetbalclub opgericht onder de naam ‘Berezina Borisov’. Lange tijd daarna werd de naam gewijzigd in ‘Fomalgaut Barysaw’. Sinds 1996 komt de club uit onder de huidige naam. BATE is een afkorting voor ‘Borisov Automobile and Tractor Electronics’.

Topclub na de onafhankelijkheid

FK BATE Borisov wist tussen 1974 en 1979 driemaal de landstitel te veroveren, echter was dat toen nog op een lager niveau in de competities van de Sovjet-Unie. Direct na de onafhankelijkheid creëerde Wit-Rusland zijn eigen competitie en FK BATE Borisov mocht starten op het derde niveau. In 1995 slaagde FC BATE erin om te promoveren naar het tweede niveau. In 1997 werd zelfs promotie naar het hoogste niveau bereikt. Een jaar later eindigde de club op de tweede plaats in de nationale competitie.

FK BATE Borisov bleek een club om rekening mee te houden. Dit bewees de ploeg door in 1999 landskampioen te worden van Wit-Rusland. In 2002 volgde de tweede landstitel, nadat het in de twee voorgaande seizoenen in de top drie wist te eindigen. In 2005 ging het mis en kwam FC BATE niet verder dan een vijfde plaats. Het bleek een uitzondering, want een jaar later vierde de club opnieuw de landstitel.

Plaatsing voor de UEFA Champions League

De vele landstitel gaven FK BATE Borisov de kans om zich te bewijzen op Europees niveau. Echter werd de ploeg keer op keer uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Daar kwam in 2008 verandering in. FC BATE wist in de voorrondes RSC Anderlecht en Levski Sofia te verslaan. Hoewel de ploeg onderuit ging in de groepsfase wist het wel een geweldige prestatie neer te zetten voor Wit-Russische begrippen.

Prijzenkast van FK BATE Borisov

FK BATE Borisov won maar liefst 15 keer de landstitel. De club slaagde erin om tussen 2006 en 2018 alle landstitel te winnen. In 2019 ging de prijs voor de eerste keer in vijftien jaar tijd naar een andere club, namelijk Dinamo Brest. FK BATE Borisov won driemaal het nationale bekertoernooi en ging drie keer onderuit in de finale. De ploeg won ook nog zevenmaal de Wit-Russische Supercup.

Programma BATE

Standen

Uitslag BATE

BATE selectie