sportsbet-logo

Sportsbet

Niet alleen in Europa is het online wedden erg in trek, want ook in AustraliĆ« is het een populair fenomeen. Dankzij enkele bewonderenswaardige advertentiecampagnes wist de bookmaker Sportsbet snel naam te maken in dit land. Sportsbet begon in 1993 al met het aanbieden van weddenschappen en was dan ook de allereerst Australische bookmaker met een licentie op zak. In 2009 werd een meerderheid in Sportsbet overgenomen door het Ierse Paddy Power. āœ…

Contactgegevens bookmaker
Bookmaker
Paddy Power Betfair
Telefoonnummer
+61 8 8989 3002
Overige informatie
Live wedden
Ja
Apps
iOS & Android
Geschillen afhandelingsinstantie
Australia's Northern Territory Government
Aangeboden sporten
Voetbal, Tennis, Motorsporten, American Football, Atletiek, Australian Rules, Honkbal, Basketbal, Boksen, Cricket, Wielrennen, Darts, Voetbal, Golf, Windhondenrennen, Handbal, Paardenrennen, IJshockey, Olympische sporten, Rugby League, Rugby Union, Snooker, Surfen, Tennis
Overige diensten
Windhondenraces, Paardenraces
Talen
Engels
Begrensde landen
Afghanistan, Denemarken, Kosovo, Palestina, Timor-Leste, AlbaniĆ«, Estland, Koeweit, Panama, TunesiĆ«, Algerije, Finland, Laos, Panama, Turkije, Frankrijk, Letland, Filipijnen, Turkmenistan, American Samoa, Andorra, Libanon, Polen, Oeganda, Angola, Liberia, Portugal, OekraĆÆne, ArmeniĆ«, LibiĆ«, Puerto Rico, Verenigd Koninkrijk, Aruba, GeorgiĆ«, Liechtenstein, RĆ©union, Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland, Litouwen, RoemeniĆ«, Azerbeidzjan, Griekenland, Luxemburg, Rusland, Bahama's, Groenland, Macau, Rwanda, Bahrein, MacedoniĆ«, Barbados, Guam, Malta, Wit-Rusland, Jemen, BelgiĆ«, San Marino, Zimbabwe, BosniĆ« en Herzegovina, Hong Kong, ServiĆ«, BraziliĆ«, Hongarije, Mexico, China, Irak, Monaco, Iran, Ierland, Zuid-Afrika, SloveniĆ«, Spanje, Japan, KroatiĆ«, Thailand, TsjechiĆ«, Nederlandse Antillen, Zweden, ItaliĆ«, Zwitserland, Noord-Korea, Kazachstan
Munteenheden
Australische Dollar
Betaalmogelijkheden
Paypal, Visa, MasterCard, BPay, Sportsbet Card, Skrill, POLi, Bankoverschrijving
Odds formaat
Decimalen

Paddy Power neemt Sportsbet over

Sportsbet werd in 1993 gestart in de stad Darwin, maar destijds kwam de bookmaker nog niet goed van de grond. Toen Matthew Tripp in 2005 besloot om het bedrijf over te nemen, voor slechts 250.000 dollar, had het slechts acht werknemers in dienst. Dit veranderde snel toen Paddy Power 51 procent van de business overnam voor 200 miljoen dollar, twee jaar later werd er nog 39 procent overgenomen voor 132 miljoen dollar. Sportsbet werkt overigens op dezelfde manier verder als het voor de overname deed, waardoor het zijn eigen identiteit blijft behouden.

Aanbod aan weddenschappen

Sportsbet biedt de spelers een ruime keuze aan weddenschappen aan, er kan zowel voor de start van een wedstrijd als live gedurende een duel worden ingezet. Vanzelfsprekend zijn de bekendere Australische sportcompetities uitgelicht, zoals de AFL, NRL, A-League en Super League. Maar ook grote competities uit het buitenland ontbreken niet in het assortiment, zoals de NBA, Champions League, Europa League en NFL. Populaire sporten in Australiƫ zijn ook beschikbaar voor een inzet, waaronder cricket, rugby en paardenraces.

Mobiel wedden bij Sportsbet

Naast een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website beschikt Sportsbet ook over een eigen applicatie. Hierdoor kunnen spelers ook via de smartphone of tablet een gokje wagen bij de bookmaker. Alleen gebruikers van een Apple of Android smartphone kunnen de app downloaden, maar gelukkig kan er ook altijd nog gebruik worden gemaakt van de mobiele website.

Cash-Out functie van Sportsbet

Stel jij zet een geldbedrag in op een wedstrijd in de Champions League tussen Real Madrid en Juventus. Er zal een bedrag van 100 euro op de Madrilenen worden ingezet tegen een quotering van 2,00 euro, dan is de potentiƫle winst 200 euro. Real Madrid komt 1-0 voor, maar jij bent niet helemaal zeker van je zaak. Dan kan er gebruik worden gemaakt voor de cash-out functie, waarmee een weddenschap vroegtijdig kan worden beƫindigd. Er zal dan een andere winst worden toegekend, mocht je hiermee akkoord. In dit geval bijvoorbeeld een winst van 150 euro, maar dan ontloop je extra risico. Deze cash-out mogelijkheid is niet alleen geldig voor single-bets, maar kan ook gebruikt worden bij een combi-weddenschap.

Stortingen

Sportsbet biedt de leden diverse manieren aan voor het verrichten van een storting. Natuurlijk zal een creditcard worden geaccepteerd, net zoals een banktransfer, PayPal, Skrill en Bpay. Het gestorte geldbedrag staat normaliter binnen enkele seconden al op jouw speelaccount, waardoor er direct ingezet kan worden op Ć©Ć©n van de vele sportwedstrijden.