cryptosportz-logo

CryptoSportz

Er zijn tegenwoordig tal van online bookmakers, oftewel websites waar jij een gokje kan wagen op sportwedstrijden. De keuze is groot, maar niet voor wedders die graag inzetten met cryptocurrency. Vergeet storten met iDeal, creditcard of Neteller, dit kan nu namelijk gewoon met de blockchaintechnologie. Dankzij de zeer moderne peer-to-peer technologie is het ontzettend gemakkelijk geworden op jouw Ether (ETH) in te zetten op sportevenementen.

Wedden met een smart contract

Het unieke aan CryptoSportz is dat het de meest eerlijke manier is van online wedden. Jij kan namelijk met jouw vrienden een weddenschap afsluiten. Bespreek een weddenschap met je vrienden en leg de voorspelling vast. Dit kan gedaan worden in een zogeheten ‘smart contract’. Stel ook gelijk de waarde van de weddenschap op.

Het smart contract kan vervolgens worden doorgestuurd naar de betrokken personen, zij kunnen deze accepteren of weigeren. Mocht iedereen het contract hebben geaccepteerd, dan zal deze naar het orakel worden doorgestuurd in de blockchain. Zodra het orakel alles in orde heeft bevonden, dan zal de uitslag van het duel bindend zijn.

Automatische uitbetaling in Ethereum

De winnaar van de weddenschap zal vervolgens worden uitbetaald in het Ethereum-netwerk. Mocht overigens geen van de betrokkenen de juiste uitslag hebben voorspeld, dan zal elke deelnemer zijn inleg terugkrijgen. Maar is er wel een winnaar dan zal de waarde van de weddenschap direct worden overgemaakt binnen het Ethereum-netwerk. Er bestaat momenteel geen veiligere en eerlijke manier van online wedden.

Geen grenzen bij CryptoSportz

CryptoSportz kan gezien worden als een decentrale applicatie binnen de zogeheten blockchain-netwerk. Hierdoor hoef jij niet langer meer in het bezit te zijn van een creditcard of iets dergelijks. Er kan ingezet worden op wedstrijden van over de gehele wereld, wat natuurlijk wel zo fijn is. Daarnaast hoeven de deelnemers aan dezelfde weddenschap niet alleen woonachtig te zijn in één bepaald land. CryptoSportz heeft ervoor gezorgd dat er geen grenzen meer zijn en er bijzonder gemakkelijk ingezet kan worden met jouw cryptocurrency.