Voetbaltrainingspakken

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een voetbaltrainingspak van een club te kopen. De kwaliteit van zo’n pak is doorgaans erg goed, omdat ze door dezelfde fabrikant worden gemaakt als de fabrikant die de echte pakken van de topspelers van een club fabriceert. Een pak van je favoriete voetbalclub staat natuurlijk bovendien ook gewoon stoer en is allang niet alleen meer voor kinderen. Ook volwassenen bestellen steeds vaker zo’n voetbaltrainingspak online.

Elke club heeft zijn eigen merk voetbalkleding. Alle clubs spelen in hun eigen kleur. Ajax speelt bijvoorbeeld in twee verschillende soorten tenues. In Nederland zijn de pakken van clubs uit de Eredivisie heel populair, maar ook pakken van bijvoorbeeld Manchester United, Real Madrid en Barcelona zijn erg in trek.

Welke pakken zijn populair?

In ieder geval is duidelijk dat in Nederland de pakken van clubs uit de bovenste regionen van de Eredivisie erg in trek zijn. Met name het voetbal trainingspak van Ajax is heel populair. Adidas produceert deze trainingspakken. In principe speelt Ajax in twee verschillende pakken: Darkshale en Loneblue. Darkshale is het donkergrijze trainingspak, voorzien van fluoriserende gele strepen. Vanaf de nek tot aan de arm lopen er drie kenmerkende gele strepen. Die is het echte kenmerk van Adidas. Over de schouder loopt een lichtgrijze en donkergrijze bies. Verder beschikt het jasje over twee steekzakken.

Natuurlijk moet wel duidelijk worden dat het hier om een echt pak van Ajax gaat. Daarom staat het logo van Ajax aan de rechterzijde van het shirt weergegeven. Aan de linkerzijde vind je het logo van producent Adidas terug. Ook de broek heeft twee steekzakken. Het Darkshale trainingspak is gemaakt van 100% polyester. Het Loneblue trainingspak heeft een heel strak uiterlijk. Over de mouwen en broekspijpen vinden we de Adidas-strepen, over de schoude een rood-witte bies. Dit zijn uiteraard de kleuren van Ajax. Verder heeft ook dit pak steekzakken in het jasje en in de broek.

Voetbaltrainingspakken van buitenlandse clubs

Buiten Nederlandse clubs zijn vooral de pakken van Manchester City, AS Roma en Chelsea FC populair. Manchester City speelt in het Dry Fit-trainingspak. Dat pak wordt geproduceerd door Nike. Het is een 100% polyester pak, zodanig geproduceerd dat het lichaamsvocht absorbeert. Vandaar de naam ‘Dry Fit’. Van de kraag tot de bovenzijde van de arm staat een zwarte streep. De zwarte broek heeft onder de knie een rode streep. Zowel de logo’s van Manchester United als Nike zijn op de broek terug te vinden.

Real Madrid heeft juist veel verschillende kleuren trainingspakken, in de kleuren wit/zart, ZIP Roze en volledig zwart. Het pak is ontworpen door Adidas. Daarom vinden we ook hier weer de bekende Adidas-strepen over de mouwen. Dit pak is eigenlijk qua opzet goed te vergelijken met het Ajax-pak, maar dan in andere kleuren. Ten slotte heeft Real Madrid dit pak ook beschikbaar in twee andere kleuren. Ze worden vooral gedragen tijdens uitwedstrijden ens perconferenties.

Primera División clubs hebben vrijwel altijd bijzondere trainingspakken. Zo ook Barcelona. Het gaat hier om een paars trainingspak, voorzien van roze accenten. Het pak wordt geproduceerd door Nike. Het logo van Barcelona staat aan de linkerkant van de borst, met daaronder ‘Qatar Airways’. Ook hier vinden we weer een streep van de hals tot aan de elleboog in het paars of in het blauw. De broek is altijd zwart. Ook hier vinden we weer het logo van Barcelona terug. Alle pakken worden altijd gemaakt van 100% polyester.

Voetbaltrainingspak kopen

Als je een voetbaltrainingspak van je favoriete club wilt kopen, hoef je niet lang te zoeken. De meeste clubs verkopen de pakken gewoon in hun online webshop. Daarnaast zijn er ook vele websites te vinden die deze pakken verkopen. Bij de meeste websites is de vuistregel: vandaag besteld, morgen al in huis. Dit betekent dat je dus morgen al kunt trainen in een trainingspak van je favoriete club!

Een trainingspak van jouw club is niet alleen bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarom kun je deze eenvoudig online in verschillende maten bestellen. Op de pagina over voetbalschoenen vind je info over bijpassende schoenen.