Valencia CF

Country |
Active in |

Valencia CF

Valencia Club de Fútbol, kortweg Valencia CF, is een Spaanse voetbalclub die uitkomt in de Primera División. Valencia CF speelt de thuiswedstrijden in het Estadio Mestalla dat plaatsbiedt aan 52.469 toeschouwers. Geschiedenis van Valencia CF In de Spaanse stad Valencia werd op 10 mei 1919 in de Torino Bar de club Valencia CF opgericht. Eerste president, en oprichter, Octavio Augusto Milego Diaz, had het vlak na de oprichting voor het zeggen. De thuiswedstrijden werden afgewerkt in het Algiros Stadion, maar in 1923 verhuisde de Spaanse club naar het huidige stadion Estadio Mestalla. Dit stadion beschikte tijdens de opening over 17.000Read more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

Valencia CF

Valencia Club de Fútbol, kortweg Valencia CF, is een Spaanse voetbalclub die uitkomt in de Primera División. Valencia CF speelt de thuiswedstrijden in het Estadio Mestalla dat plaatsbiedt aan 52.469 toeschouwers.

Geschiedenis van Valencia CF

In de Spaanse stad Valencia werd op 10 mei 1919 in de Torino Bar de club Valencia CF opgericht. Eerste president, en oprichter, Octavio Augusto Milego Diaz, had het vlak na de oprichting voor het zeggen.

De thuiswedstrijden werden afgewerkt in het Algiros Stadion, maar in 1923 verhuisde de Spaanse club naar het huidige stadion Estadio Mestalla. Dit stadion beschikte tijdens de opening over 17.000 plaatsen.

In 1928 promoveerde Valencia CF naar het hoogste niveau van Spanje, waarin meteen de eerste wedstrijd gewonnen werd van Real Oviedo (4-2). Na enkele jaren op dit niveau gespeeld te hebben, werd de competitie stilgelegd door de Spaanse burgeroorlog.

Valencia CF werd in het verleden 6 keer kampioen van Spanje. Ook won het 7 keer de Copa del Rey.

Rivaliteit Valencia CF

In de stad Valencia zijn er twee ploegen die uitkomen in de Primera División, Valencia CF en Levante UD. Tijdens de onderlinge wedstrijden is de rivaliteit groot, maar daarbuiten is de sfeer verrassend genoeg gemoedelijk. Gezamenlijke projecten zijn hier het beste voorbeeld van.

De supporters van beide clubs moeten daarentegen niets van elkaar weten. De supporters van Valencia worden door de aanhang ‘’de geiten’’ genoemd. Andersom worden de Levante-supporters ‘’de kikkers’’ genoemd door de aanhang van Valencia CF.

Een derde club die zich mengt in de rivaliteitenstrijd is Villarreal CF. Omdat deze club nabij Valencia CF ligt en deze club de laatste jaren beter presteert dan Levante UD, worden de wedstrijden tussen Valencia CF en Villarreal CF gezien als een derby.