US Palermo

Country |
Active in |

US Palermo

US Palermo is een Italiaanse voetbalclub die voetbalt in de Serie A. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Stadion Renzo Barbera. Het stadion heeft een capaciteit van 37.619 supporters. Geschiedenis van US Palermo Palermo wordt in 1898 opgericht onder de naam Anglo Panormitan Athletic and Football Club. Onder deze naam speelt het negen jaar totdat in 1907 het besluit komt om de naam te veranderen in Palermo FBC. In 1929 werd Palermo toegelaten tot de Serie C en al drie seizoenen later speelde de club in de Serie A. In 1939 volgt een donkere periode; de club wordt namelijk opgehevenRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

US Palermo

US Palermo is een Italiaanse voetbalclub die voetbalt in de Serie A. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Stadion Renzo Barbera. Het stadion heeft een capaciteit van 37.619 supporters.

Geschiedenis van US Palermo

Palermo wordt in 1898 opgericht onder de naam Anglo Panormitan Athletic and Football Club. Onder deze naam speelt het negen jaar totdat in 1907 het besluit komt om de naam te veranderen in Palermo FBC. In 1929 werd Palermo toegelaten tot de Serie C en al drie seizoenen later speelde de club in de Serie A.

In 1939 volgt een donkere periode; de club wordt namelijk opgeheven door financiële problemen. Het duurt negen jaar totdat in 1947 Palermo weer opgebouwd wordt. De club speelt zich vrij snel in de Serie A en weet zich hier lange tijd te handhaven. In 1973 degradeert het echter naar de Serie B en in het seizoen 1984/85 keldert het zelfs naar de Serie C1.

Kenmerkende voor Palermo zijn de wisselende prestaties. De afgelopen decennia bungelt de club tussen de Serie A, B en soms zelfs C. Palermo won steeds het bestaan nog geen enkele prijs. Wel stond de club in 1974, 1979 en 2011 in de finale van de Coppa Italia.

US Palermo in Europa

Ondanks de wisselende prestaties van US Palermo in het Italiaanse voetbal, kwam het vaak uit op Europees niveau. Palermo kwam nooit heel ver maar het mooiste jaar beleefde de club in het seizoen 2005/06. In de UEFA Cup staat de club in de eerste ronde tegenover het Cyprische Anorthosis Famagusta. Over twee wedstrijden wint Palermo met 6-1 waardoor het zich plaatst voor de groepsfase.

In de groepsfase treft de club Maccabi Petach Tikwa, Lokomotiv Moskou, RCD Espanyol en Brøndby IF. Door goede prestaties weet Palermo ook de groepsfase te doorstaan. De club stuit op Slavia Praag. De eerste wedstrijd gaat met 1-2 verloren waardoor Palermo voor een lastige thuiswedstrijd staat. Palermo weet Slavia echter met 1-0 te verslaan en door het uitdoelpunt is Palermo een ronde verder en staat het in de achtste finale.

Het grote FC Schalke 04 wordt geloot en Palermo is volgens kenners kansloos. Tot ieders verbazing wint Palermo de eerste wedstrijd met 1-0, het moet in de terugwedstrijd helaas het hoofd buigen (0-3). Het Europese avontuur stopte hier maar een prima seizoen voor Palermo.