Transferwaarden van de talenten in de Keuken Kampioen Divisie

In de Eredivisie lopen bijzonder veel talenten rond, waarvan enkelen een overstap maken naar een internationale topclub. In de Keuken Kampioen Divisie zijn de spelers van de toekomst actief. Diverse talenten zijn de laatste maanden flink duurder geworden, tenminste als wij de website Transfermarkt.nl moeten geloven. Alleen al in de maand januari zouden maar liefst twaalf spelers van de belofte ploegen in de Keuken Kampioen Divisie ruim 400.000 euro duurder zijn geworden. We hebben op een rijtje gezet om welke spelers dat dan gaat.

transfer speler presentatie animatie

Talenten van Jong Ajax

Jong Ajax mag dan wel een belofteteam zijn, de ploeg draait gewoon mee in de top van de Eerste Divisie. De spelers Naci Ünüvar en Sontje Hansen zijn de meest opmerkelijke spelers in de ploeg. De transferwaarde van beide spelers is gestegen naar maar liefst 4 miljoen euro. Daar blijft het niet bij, want ook Brian Brobbey en Juan Castillo zouden momenteel minimaal één miljoen euro waard zijn. De middenvelder Ryan Gravenberch heeft een transferwaarde van 5 miljoen euro en Carel Eiting moet 4 miljoen euro opbrengen. Dit zijn bedragen die ook worden neergelegd voor sommige spelers in en naar de Eredivisie. Zo vertrok Kaj Sierhuis onlangs van FC Groningen naar Stade Reims (Frankrijk) voor 4 miljoen euro.

ajax logo

Duo van FC Volendam

Een van de meest besproken spelers van FC Volendam is Micky van der Ven. De 18-jarige vleugelverdediger is één van de dragende krachten van de Noord-Hollandse club. Van de Ven heeft een geschatte transferwaarde van 1 miljoen euro. Datzelfde geldt voor Francesco Antonucci. De huurling van AS Monaco zag in een half seizoen zijn transferwaarde stijgen van 750.000 euro naar 1 miljoen euro.

logo fc volendam

Grootste stijgers

De talentvolle Noni Madueke staat onder contract bij PSV en speelt zijn wedstrijden voor Jong PSV. De Nigeriaanse middenvelder werd in één klap 600.000 euro duurder. Zijn transferwaarde steeg naar 2 miljoen euro. Een andere stijger is Kenneth Taylor van Jong Ajax, de waarde van de voetballer steeg van 750.000 euro naar 2 miljoen euro. De Jong Ajax spits Lassina Traoré werd met een miljoen duurder en kent momenteel een waarde van 3,5 miljoen euro.

Grootste verliezers

De Ajax-aankoop Hassane Bandé is misschien wel de grootste verliezer van het seizoen. De aanvaller was vorige zomer nog 7,5 miljoen euro. De waarde daalde in december naar 5 miljoen euro en wordt nu geschat op 3 miljoen euro. De aanvaller Elias Már Ómarsson werd 750.000 euro goedkoper en kent nu een waarde van 600.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *