Tottenham Hotspur FC

Country |
Active in |

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC, ook wel ‘de Spurs’ genoemd, is een Engelse profclub die speelt in de Premier League. De club speelt de thuiswedstrijden in White Hart Lane en hoort traditioneel gezien bij de grootste clubs in Engeland. Geschiedenis van Tottenham Hotspur FC In 1882 werd Hotspur Football Club opgericht door leerlingen van een school uit de buurt. Ook de Hotspur Cricket Club was bij de oprichting nauw betrokken. Men vermoedt dat de naamgeving van de club voorkomt uit de naam van Sir Henry Percy (ook wel Sir Harry Hotspur genoemd). Deze man woonde rond de 14e eeuw in de buurtRead more

Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Ajax vs. Tottenham – Champions League droom houdt niet op

Bekijk hieronder welke route Ajax heeft afgelegd om de halve finale van de Champions League te bereiken. We bekijken ook wie de bookmakers als favoriet zien om deze wedstrijd te winnen. Woensdag 9 mei kan je de wedstrijd zien vanaf 20:00 op Veronica. De wedstrijd is ook te zien via de website van Veronica. Champions […]

Read more

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC, ook wel ‘de Spurs’ genoemd, is een Engelse profclub die speelt in de Premier League. De club speelt de thuiswedstrijden in White Hart Lane en hoort traditioneel gezien bij de grootste clubs in Engeland.

Geschiedenis van Tottenham Hotspur FC

In 1882 werd Hotspur Football Club opgericht door leerlingen van een school uit de buurt. Ook de Hotspur Cricket Club was bij de oprichting nauw betrokken. Men vermoedt dat de naamgeving van de club voorkomt uit de naam van Sir Henry Percy (ook wel Sir Harry Hotspur genoemd). Deze man woonde rond de 14e eeuw in de buurt van het toenmalige stadion. Later kreeg de club de naam Tottenham Hotspur om zichzelf te onderscheiden van een ander team uit de regio, Londen Hotspur.

De 1e prijs in de geschiedenis van de club behaalde Tottenham Hotspur FC in 1901. De Londense ploeg won de FA Cup en na deze prijs volgden er nog meer prijzen. De mooiste prijzen die Tottenham Hotspur FC wonnen waren de landtitels in 1951 en 1961, de Europacup II in 1963 en de UEFA Cup in 1972 en 1984.

De seizoenen 2009/10 en 2011/12 bleken de meest succesvolle in de geschiedenis van Tottenham Hotspur FC in de Premier League. Tottenham Hotspur FC eindigde deze seizoenen als 4e op het hoogste niveau in Engeland. In het huidige seizoen (2015/16) gaat het Tottenham Hotspur FC voor de wind. De club staat 2e achter relevatie Leicester City.

Tottenham Hotspur FC en Nederlanders

In het verleden kwamen er 6 Nederlanders uit voor Tottenham Hotspur FC. Excentrieke middenvelder Edgar Davids speelde van 2005 tot 2007 voor de Londense club. Ook speelde in een verder verleden John Metgod voor de Spurs. In het seizoen 1987/88 speelde Metgod 12 wedstrijden in het shirt van Tottenham.

Ook speelde Hans Segers, Willem Korsten, Rafael van der Vaart bij Tottenham Hotspur FC. Momenteel kent de selectie 1 Nederlander. Keeper Michel Vorm is de 2e keeper achter de Fransman Hugo Lloris.

Opvallend is dat er in het huidige seizoen veel spelers bij de Spurs actief zijn die ooit in de Eredivisie gespeeld hebben. Zo speelden Christian Eriksen, Nacer Chadli, Moussa Dembelé, Jan Vertonghen, Michel Vorm en Toby Alderweireld ooit in de Nederlandse Eredivisie.